Σε Χίο και Λέσβο θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Ειδικότερα, αύριο στις 13:30 η κ. Θάνου θα βρεθεί σε γεύμα που θα παραθέσει ο δήμος Χίου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στις 19:00 θα βρεθεί στα  αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε’ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας – Χίου, που θα γίνουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ στις 21:00 θα συναντηθεί με τον κ. Βαρθολομαίο

Την Κυριακή, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Λέσβο, όπου στις 9:30 θα επισκεφτεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Μόρια.

Η κ. Θάνου θα επιθεωρήσει το χώρο που γίνεται από την ΕΛΑΣ η ταυτοποίηση των προσφύγων, ενώ θα συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων («Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα») . 

Στις 11:00 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – ΕΛΑΚΤ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.