current views are: 3

11 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:13

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Λάρισα. 

Δημοσίευση 20:13’
αρθρο-newpost

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Λάρισα. 

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Λάρισα. 

Ο κ. Κουσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στο αγροτικό ζήτημα και σχολίασε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στην Θεσσαλία ″παράσταση της αρπαχτής″ για τους αγρότες».

Παράλληλα ζήτησε «δυνατό ΚΚΕ» από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου και κάλεσε την νεολαία «να ρίξει κόκκινο» στην νύχτα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, κυβέρνηση θα υπάρχει, άλλωστε γι’ αυτό μας διαβεβαιώνουν και οι δύο, παρατήρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: 

Μια χαρά θα καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ακόμα και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους δύο πόλους της αστικής διαχείρισης το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Μια χαρά θα τα βρουν και στο σχηματισμό κυβέρνησης, αφού παρά τις διαφορές τους έχουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Κι αν ορισμένοι αναρωτιούνται, τότε γιατί μαλώνουν; Γιατί καθημερινά ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες; Μα, έτσι παίζεται το παιχνίδι της πόλωσης, της δικομματικής – διπολικής αντιπαράθεσης.

Σφοδρή επίθεση όσον αφορά στους αγρότες εξαπέλυσε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της ΝΔ σχολιάζοντας ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης περιοδεύουν στην επαρχία και τάζουν».

Αυτή τη φορά, συνέχισε, «δεν υπόσχονται την εκτροπή του Αχελώου που στοίχειωσε, ούτε υπόσχονται “καλύτερες ημέρες”. Υπόσχονται ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και πως στη θέση τους θα πάρουν άλλα μέτρα, «αντισταθμιστικά». Τα συμφώνησαν, καλά – καλά, τα ψήφισαν άρον – άρον, νύχτα, στη Βουλή και τώρα λένε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και κατά της «Χρυσής Αυγής» σχολιάζοντας:

Κοροϊδεύει τους αγρότες και κτηνοτρόφους η εγκληματική νεοναζιστική Χ.Α. όταν μιλάει για «επιστροφή στην εθνική παραγωγή» μέσα στους περιορισμούς που θέτει η ΚΑΠ της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο που καθυβρίζει τους αγρότες και τους αγώνες τους όταν ισχυρίζεται πως οι «μεγάλοι και μικροί τσιφλικάδες έτρωγαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. στα μπουζούκια της εθνικής οδού». Αλλά έτσι είναι η φασιστική δημαγωγία, από τα χρυσαυγίτικα λαμόγια των μπράβων της νύχτας. Άνθρωποι του σάπιου συστήματος, διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.


σχετικα αρθρα