Υπέρ μιας μεγάλης κυβερνητικής συμμαχίας τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το Κεφάλαιο δήλωσε πως «όσο πιο μεγάλη είναι μία κυβερνητική συμμαχία, τόσο το καλύτερο. Αλλά το θέμα είναι να μας ενώνει το έργο και όχι η σιωπή. Να μην συνυπάρχουμε δηλαδή μη κάνοντας τίποτα. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τη χρυσή τομή». 

Επισήμανε ότι οι αξίες του Ποταμιού «είναι οι σύγχρονες αξίες της Ευρώπης. Ο ανθρωπισμός. Όχι οι κούφιες ιδεολογίες του παρελθόντος και ο παλαιοκομματισμός», ενώ υπογράμμισε ότι «η ασφάλεια και η προστασία των αδυνάτων είναι προτεραιότητα μας. Η αξιοπρέπεια του πολίτη μέσα σε μια ανοιχτή κοινωνία. Η παραγωγή πλούτου για να μπορέσουμε να τον μοιράσουμε δικαιότερα. Ο άνθρωπος λοιπόν, η βελτίωση της ζωής του, η αειφόρος ανάπτυξη για να έχουν και τα παιδιά μας μέλλον, είναι αυτά που θέλουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέθεσε τις θέσεις του Ποταμιού για την ανακίνηση της οικονομίας, ενώ μίλησε για τη σημασία της επόμενης μέρας των εκλογών, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. «Ο κίνδυνος αυτών των εκλογών είναι να επιστρέψουμε ξανά στο παρελθόν. Να δυναμώσουμε τους αποτυχημένους. Μπορούμε όμως και να φύγουμε μπροστά. Από τους ψηφοφόρους εξαρτάται».