Διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που παρουσιάζουν κενά παρείχε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Δημάκου Κιάου.

Η κυρία Κιάου τόνισε ότι έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών, ενώ ανέφερε ότι στο σύνολο των 14.000 σχολείων είναι ήδη τοποθετημένοι 135.000 εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει 2.600 αποσπάσεις.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε: 

Τα κενά είναι κάθε χρόνο ένα γνωστό πρόβλημα, ευθύς εξαρχής γνωστό. Από τη στιγμή που έχουν σταματήσει οι προσλήψεις τα τελευταία χρόνια.

Φέτος καταγράφηκαν 6.000 κενά στα σχολεία της χώρας. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έλαβε έγκριση για πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών, 2.000 περισσότερων από πέρσι.

Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ενώ προβλέπεται και τριήμερο ενστάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού, τη Δευτέρα – Τρίτη μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών.

«Δεν έχουμε υστέρηση παρά τις εκλογές» σημείωσε και τόνισε ότι «έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών», πρόσθεσε δε πως «κατά απόλυτη προτεραιότητα θα γίνουν οι τοποθετήσεις στην Πρωτοβάθμια όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά».