Κιάου: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές στα σχολεία

Κιάου: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές στα σχολεία

Διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που παρουσιάζουν κενά παρείχε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Δημάκου Κιάου.

Η κυρία Κιάου τόνισε ότι έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών, ενώ ανέφερε ότι στο σύνολο των 14.000 σχολείων είναι ήδη τοποθετημένοι 135.000 εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει 2.600 αποσπάσεις.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε: 

Τα κενά είναι κάθε χρόνο ένα γνωστό πρόβλημα, ευθύς εξαρχής γνωστό. Από τη στιγμή που έχουν σταματήσει οι προσλήψεις τα τελευταία χρόνια.

Φέτος καταγράφηκαν 6.000 κενά στα σχολεία της χώρας. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έλαβε έγκριση για πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών, 2.000 περισσότερων από πέρσι.

Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τη Δευτέρα θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ενώ προβλέπεται και τριήμερο ενστάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού, τη Δευτέρα – Τρίτη μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών.

«Δεν έχουμε υστέρηση παρά τις εκλογές» σημείωσε και τόνισε ότι «έως τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει τοποθετηθεί ο μεγαλύτερος όγκος αναπληρωτών», πρόσθεσε δε πως «κατά απόλυτη προτεραιότητα θα γίνουν οι τοποθετήσεις στην Πρωτοβάθμια όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο