Την καθιεωρωμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ δίνει αυτήν την ώρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για εμπαιγμό του λαού από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν καλεί τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί ότι του εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό. 

«Τα δύο δισ ευρώ νέων φόρων στο μνημόνιο τα πληρώνει η εργατική οικογένεια», είπε ο κ Κουτσούμπας. Για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε πως για να επιτευχθούν θα χρειαστεί αύξηση των φόρων και μείωση των κρατικών δαπανών. 

«Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως το δικό του μνημόνιο είναι φιλολαϊκό γιατί πέτυχε μικρότερα πλεονάσματα. Τα πλεονάσματα όμως του 3,5% του ΑΕΠ θα τα πληρώνει διαρκώς ο ελληνικός λαός με δυσβάσταχτα μέτρα», πρόσθεσε. 

«Μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της πορείας του τόπου και οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος», είναι το μήνυμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπατά» τον ελληνικό λαό, αλλά και στη ΝΔ, το Ποτάμι, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του νέου Μνημονίου.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι «πρόκληση» να λέει ότι ως κυβερνώσα Αριστερά εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Είναι «πρόκληση» να ανακοινώνει 8μηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και ανεργία, χωρίς την απαίτηση του κεφαλαίου να υπάρχει ψαλίδα ανάμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας και του μισθού, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και η αντιλαϊκή επίθεση για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αφορά τη Βρετανία και τη Δανία, που έχουν εθνικό νόμισμα. Για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία, από το 2008 τα συσσίτια των φτωχών (τράπεζες τροφίμων) έχουν αυξηθεί ραγδαία και μόνο το 5% από αυτούς που σιτίζονται εκεί, είναι άστεγοι. Επίσης, στη Δανία της κορόνας τα όρια συνταξιοδότησης έχουν ανέλθει στα 67 χρόνια, με άμεση προοπτική να φτάσουν τα 68 και ιδιωτικοποιήθηκε η αντίστοιχη ΔΕΗ και δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι «είδαν την έξω πόρτα». Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται επίσης στη Γαλλία και στην Ιταλία, που δεν έχουν τρόικα και μνημόνιο. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται σ’ όλη την ΕΕ η στρατηγική Ευρώπη 2020 για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων», είπε μεταξύ άλλων.