ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «βόμβα» της «λίστας Λαγκάρντ» σκάει σε... πολιτικά χέρια - Ραγδαίες εξελίξεις και νέα στοιχεία

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2015, 12:57 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2015, 13:28
Η «βόμβα» της «λίστας Λαγκάρντ» σκάει σε... πολιτικά χέρια - Ραγδαίες εξελίξεις και νέα στοιχεία
Facebook Twitter Whatsapp

Πρωτοφανείς πολιτικές εξελίξεις φέρνουν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτοφανείς πολιτικές εξελίξεις φέρνουν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ. Στους πολιτικούς κύκλους επικρατεί αναταραχή για τις αποκαλύψεις που έρχονται και που μπορούν να φέρουν ανατροπές αλλά και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 

Η υπόθεση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» που ουσιαστικά πρόκειται για τα ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας HSBC που υπέκλεψε  Ερβέ Φαλτσιανί, ταλανίζει εδώ και καιρό την πολιτική ζωή του τόπου απλώνοντας μια τεράστια σκιά. 
 
Σκιά στην οποία η δικαιοσύνη με τις παρεμβάσεις της αναμένεται να ρίξει άπλετο φως μετά και τη συνάντηση που είχε ο κ.  Φαλτσιανί με τους Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι. Σιγά σιγά φαίνεται πως  σπάει το «απόστημα» στο οποίο κάποιοι όπως όλα δείχνουν δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία και δεν έδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον για να διαλευκάνουν, εξυπηρετώντας ενδεχομένως συγκεκριμένα «ονόματα». 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα στα κομματα εν αναμονή των αποκαλύψεων και των εξελίξεων που αυτές θα φέρουν.  Σύμφωνα με υψηλόβαθμο πολιτικό παράγοντα με γνώση της υπόθεσης, οι αποκαλύψεις είναι πολύ σοβαρές και απομένει να δούμε τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν
 
Άλλος πολιτικός παράγοντας έλεγε χαρακτηριστικά:«Κάντε υπομονή οι επόμενες μέρες κρύβουν πολιτικές εξελίξεις». 
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φαλτσιανί στη συνάντηση στο Παρίσι με τους έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία  η οποία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα έδωσε στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών καταθετών της HSBC Γενεύης
 
Φέρεται δε πως  παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.