Τον εναλλακτικό πόλο ανάμεσα στον αριστερό λαϊκισμό και τις συντηρητικές δυνάμεις αποτελεί η δημοκρατική παράταξη σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Μιλώντας στην Καβάλα ο κ. Θεοχαροπουλος είπε πως «η Αριστερά πρέπει να είναι προοδευτική. Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να δώσει λύσεις, χωρίς αγκυλώσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση μόνον με λιτότητα αλλά με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Για την Καβάλα που είναι και αγροτική περιοχή, μόνον μέσα από ένα σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης μπορεί να ξεφύγει από την κρίση. Παράλληλα , σε ό,τι αφορά το νέο μνημόνιο, θα πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά με διαπραγμάτευση ώστε να είναι αποτελεσματικό».
 
Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι θα είναι η τρίτη δυναμη στις εκλογές. «Οχτώ ημέρες πριν οι πολίτες πραγματοποιήσουν την καλύτερη δημοσκόπηση στην κάλπη είναι ξεκάθαρο ότι από τα στοιχεία των ερευνών, προκύπτει η επιθυμία κυβερνήσεων συνεργασίας, ώστε επιτέλους με προγραμματικές συγκλίσεις και εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης να προχωρήσει η χώρα μπροστά.
Όλα δείχνουν πως η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η ανάδειξη της στην τρίτη θέση θα είναι καταλύτης για τη δημιουργία ενός προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πόλου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς που θα είναι η λύση στο ζήτημα της διακυβέρνησης και της αποτελεσματικότητας την επόμενη μέρα», κατέληξε.