Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ομιλία του στην Κρήτη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο αναφέρθηκε στους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάει για εκλογές σχολιάζοντας αρνητικά την απόφαση του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο κ. Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε τις εκλογές νομίζοντας ότι είχε την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του. Πήγε για μαλλί αλλά μπορεί να βγει και κουρεμένος».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη ο πρώην Πρωθυπουργός αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε "εκλογές-εξπρές" για δύο λόγους: Ο πρώτος για να μην μπορέσει ο λαός να ενημερωθεί "για τις τρομακτικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου" και ο δεύτερος για να "αιφνιδιάσει όλους εμάς που είπαμε όχι σε αυτό το μνημόνιο".

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτός και οι σύντροφοί του είναι "περήφανοι" που δεν κράτησαν τους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα "για να πουν όχι στο μνημόνιο και να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο για "στημένο παιχνίδι, έξω από την κοινωνία" . "Δεν μπορούν είπε να συνειδητοποιήσουν τα ρεύματα της κοινωνίας, ειδικά των νέων και των φτωχών στρωμάτων" και γι' αυτό στις δημοσκοπήσεις αυτές δεν καταγράφουν τη δύναμη της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου σε είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, αφού εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε μια "κυβέρνηση Μνημονιακής Ενότητας" όπως είπε χαρακτηριστικά.παναγιώτης