Η Χαλκίδα ήταν ο επόμενος σταθμός του Σταύρου Θεοδωράκη σήμερα το πρωί, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να συνομιλεί με πολίτες στους δρόμους της πόλης, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε με καθυστέρηση ένα μνημόνιο με προβλήματα, το οποίο όμως η χώρα το έχει ανάγκη. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κινήματος: 

Το Ποτάμι προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά γιατί η χώρα έμεινε πίσω. Θα μπορούσε να πάει μπροστά αλλά τα παλιά κόμματα αντί να κοιτούν τους πολίτες, την αληθινή κοινωνία, κοιτούσαν κυρίως τα κομματικά τους στελέχη. Τα κόμματα λοιπόν πήγαν καλά, η χώρα πήγε άσχημα. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες είναι ότι ήρθε η στιγμή να πουν ότι το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας. Είδατε ότι η καμπάνια μας αναφέρεται στα πρόσωπα. Εμείς έχουμε και τα πρόσωπα και έχουμε τις λύσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης στηλίτευσε την αργοπορία του κ. Τσίπρα στην επίτευξη της συμφωνίας, όμως υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματά της, είναι απαραίτητη για την χώρα:

Ο κ. Τσίπρας έτσι όπως τα κατάφερε καθυστέρησε πάρα πολύ και αναγκάστηκε να υπογράψει ένα μνημόνιο που έχει αρκετά προβλήματα. Δεν έχουμε άλλη λύση όμως. Έχουμε ανάγκη τους συμμάχους και τα χρήματα τους. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να απαλύνουμε τις αδικίες και τους χαμένους των μνημονίων. Αυτή είναι η πρόταση του Ποταμιού. Οι άνεργοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοί που έχουν χάσει τα περισσότερα στην Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν και νομίζω ότι αν υπάρξει μια καλή πολιτική εξέλιξη και το Ποτάμι είναι δυνατό στις 21 του μήνα. Μόνο έτσι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας και θα μπορέσουμε πραγματικά να μιλήσουμε για μια καλύτερη μέρα για τους χαμένους των μνημονίων.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ σημείωσε ότι οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Ποτάμι είναι η χρήσιμη δύναμη για την επόμενη μέρα.