Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη βάση δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας, τάχθηκε εκ νέου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στην «Ημερησία» υπογραμμίζει ότι η συνεργασία αυτή είναι η προϋπόθεση και το «κλειδί», «για να προχωρήσουμε στη χώρα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σταδιακά σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής προοπτικής».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Γεννηματά διατυπώνει την πεποίθηση ότι τη συνεννόηση και τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός με την ψήφο του. Τότε, επισημαίνει, κάποιοι θα προσπαθούν να καταπιούν όσα πριν από λίγες ημέρες έλεγαν ο ένας για τον άλλον, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζουν ένα παλαιοκομματικό ξεπερασμένο παιχνίδι προκειμένου να δημιουργήσουν καρικατούρα διπολισμού».

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα επιτύχει τον εκλογικό της στόχο και θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δημιουργεί την ελπίδα για την τρίτη εναλλακτική δύναμη, που αποτελεί τον καταλύτη και την εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα» υποστηρίζει.

Τέλος, αναφερόμενη στην απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ για μη κάθοδο στις εκλογές, σημειώνει ότι «διαμορφώνει νέα θετικά δεδομένα για την ενότητα της παράταξης και διευκολύνει σε επίπεδο στελεχών, και κυρίως της βάσης του ΠΑΣΟΚ, την επιστροφή στο κοινό μας σπίτι»