Βολές κατά του ΚΚΕ εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τις επιθέσεις του Περισσού.

«Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινή δράση με το ΚΚΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, μιας και η ηγεσία του απέκλειε και αποκλείει την πολιτική συνεργασία με οποιαδήποτε άλλη, αριστερή πολιτική δύναμη. Αντί γι’ αυτό, όμως, βλέπουμε την ηγεσία του ΚΚΕ να αναγορεύει σε κύριο αντίπαλό της- τελευταία, μάλιστα, σε αποκλειστικό αντίπαλό της- τη Λαϊκή Ενότητα» τονίζει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προσθέτοντας:

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τα δημοσιογραφικά όργανα του κόμματος και οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση συγκεντρώνουν σχεδόν όλη την πολεμική τους στη Λαϊκή Ενότητα, όχι σπάνια με εκφράσεις που δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς. Δεν ωφελεί την ηγεσία του ΚΚΕ να αναζητά φαντάσματα και να συκοφαντεί τη Λαϊκή Ενότητα ως «ανάχωμα» του συστήματος απέναντί της. Τα «αναχώματα» που εμποδίζουν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί τα έφτιαξαν οι ίδιοι, αρνούμενοι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το σήμερα. Δεν διστάζουν μάλιστα να τροφοδοτούν την υστερική τρομοκρατία των συστημικών δυνάμεων για την προοπτική εξόδου από το ευρώ, την οποία απορρίπτουν. Γι' αυτό ακριβώς δεν ενοχλούν τα κέντρα εξουσίας, τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να τους αναγνωρίζουν «συνέπεια» και «σοβαρότητα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει τα πυρά των συστημικών κέντρων ακριβώς γιατί εκφράζει την εναλλακτική λύση καταφεύγοντας όχι σε ένα μακρινό, ειδυλλιακό μέλλον, αλλά στο σκληρό παρόν. Από την επομένη των εκλογών, θα επιδιώξει την οικοδόμηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των μνημονίων, για την αναχαίτιση των εξοντωτικών μέτρων που έρχονται. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το ΚΚΕ και οι αγωνιστές του θα συμβάλουν, με το δικό τους τρόπο και τις δικές τους θέσεις, σ’ αυτή τη ζωτικά αναγκαία, για τον ελληνικό λαό, προσπάθεια, αντί της άγονης μονόπλευρης και αστήρικτης επίθεσης στη Λαϊκή Ενότητα».