Του Τάσου Τσιφόρου

Το σχέδιο «Βαγγέλης Πρωθυπουργός» θέτει σε εφαρμογή το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Με αφετηρία την ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς χθες και τη σημερινή συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, και με κρίσιμο ορόσημο το debate της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης, χωρίς να απεμπολήσει τον αυθορμητισμό και την αμεσότητα που τον ανέβασαν ψηλά στην αποδοχή των πολιτών, θα επιδιώξει να συγκροτήσει ένα ισχυρό ηγετικό προφίλ, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ίδιος μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης.

Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ θα έχει αυτό το στόχο, μαζί με την παρουσίαση των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα αφορά σε εξαγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει να περάσει ευκρινώς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός της χώρας από την 21η Σεπτεμβρίου, τόσο σε επίπεδο συγκρότησης της κυβέρνησης όσο και σε όρους διαχείρισης της κρίσης, θα επιμείνει στην πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών ενώ θα χαράξει έναν οδικό χάρτη ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας προς τους ασθενέστερους.

Ειδικά η παράμετρος της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας θα αποτελέσει και ισχυρό όπλο της Ν.Δ τα τελευταία 24ώρα πριν τις εκλογές, δεδομένου ότι θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν οι υπαρκτές εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (κίνηση των 53 κ..α), η προφανής απροθυμία του κ. Τσίπρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και η ανάγκη να σταματήσουν οι πειραματισμοί. Κατά τον κ. Μεϊμαράκη, η πρωτιά της Ν.Δ. θα διασφαλίσει τη συγκρότηση κυβέρνησης 4ετίας και τη σταθεροποίηση της χώρας προκειμένου να έλθουν επενδύσεις, να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και να αυξηθούν τα έσοδα στα δημόσια ταμεία και το ασφαλιστικό σύστημα.