"Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;" απάντησε ο Αλέκος Φραμπουράρης, στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή Ακραίως, σε όσα είπε προηγουμένως η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε, με καυστικό τρόπο, σε όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "πρώην δεν είναι;" και συμπλήρωσε: "Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;".

Σε ερώτηση για τον εκβιασμό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την υπογραφή του μνημονίου, είπε: «Οταν λέμε εκβιάστηκε, ήταν μπροστά σε δίλημμα: ή θα υπογράψει με θετικά και πολλά αρνητικά, αυτό που λέμε μνημόνιο, ή αν δεν υπογράψει θα διακινδυνεύσει τη χρεοκοπία της χώρας με αποτελέσματα που δεν ξέρει κανείς. Αρα ο εκβιασμός υπήρξε.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι πρόγραμμα της Αριστεράς με δύο πράγματα: η εφαρμογή της συμφωνίας, θα την προχωρήσουμε. Και η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποιες επιλογές ώστε να μειώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, να τις μετατρέψουμε σε θετικές».

Για τη φορολογία και τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας: «Λένε ότι φορτώσαμε, χρεώσαμε τη χώρα 90 δισ. Από τα 90, τα 53 είναι τοκοχρεολύσια από τα δικά σας δάνεια, τα οποία πληρώνουμε πολύ καλύτερα από εσάς. Ενα στοιχείο που δίνεται δυνατότητα για διαπραγμάτευση είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το σημείο η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Φλαμπουράρης απάτησε ότι «χάριν κάποιων στελεχών σας που θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν, άρχισε η διαρροή 31 δισ. ευρώ. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα δικής μας πολιτικής.

Μετά τις τράπεζες, έχουμε το πακέτο Γιουνκέρ. Θα γίνει απομείωση του χρέους. Είναι μέσα στη συφωνία. Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δίνουν ρευστότητα στην οικονομία, να επανεκκινηθεί η οικονομία.Χωρίς αυτή τη ρευστότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση στα προβλήματά μας».