«Είναι απαραίτητη μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Η ΝΔ είναι σε χειρότερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, έφτασε στο σημείο να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία 90 δισ. ευρώ επιπλέον, έφτασε στο αμήν. Ο Τσίπρας πλέον είχε οδηγήσει τη χώρα στο σημείο που είτε θα πηγαίναμε σε άτακτη χρεοκοπία ή θα υπέγραφε το μνημόνιο. Έφερε το μνημόνιο και το ψηφίσαμε. Εμείς έπρεπε να παρουμε την απόφαση ή θα καεί το πελεκούδι ή θα σωθεί η χώρα. Επιλογή μας ήταν. Αν μπορούσα εγώ, θα το διαπραγματευόμουν καλύτερα, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα.

«Ψηφίσαμε το συγκεκριμένο μνημόνιο, που είναι εξαιρετική επώδυνο για εμάς, γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουν και διατάξεις, που εμείς είχαμε γλιτώσει. Δεν υπήρχαν περιθώρια επιλογών. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξασφαλίστηκε χάρη στην αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, δεν έχω την αλαζονεία να πιστεύω στην αυτοδυναμία, θέλουμε σταθερότητα, η χώρα δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς πρωθυπουργός. 

«Έχουμε αναλάβει την εφαρμογή του μνημονίου, την υποχρέωση του ελέγχου και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές. Η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί κατά τη ΝΔ μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα», επεσήμανε. 

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως «δεν θα μπορούν να περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που έφερε και θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές». 

«Η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, να έχει την ευθύνη του κορμού της κυβέρνησης, να τείνει χείρα συνεργασίας σε όλους, η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη.