Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής είπε πως « από την αρχή του προεκλογικού αγώνα πίστευα ότι η ΝΔ μπορούσε να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει την πρωτιά. Σήμερα είμαι πεπεισμένη. Η χώρα  με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφτασε στο χείλος του γκρεμού, κινδύνευσε η ευρωπαϊκή της πορεία,  φορτώθηκαν  100 δις στις πλάτες του ελληνικού λαού και χάθηκαν 17.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα μήνα. Οι πολίτες έχουν κουραστεί και απαιτούν από τα κόμματα να συνεννοηθούν και να υλοποιήσουν επιτέλους ένα πρόγραμμα για την ανόρθωση της οικονομίας και τη θωράκιση των εθνικών συμφερόντων. Το δίπολο μνημόνιο- αντιμνημόνιο έχει καταρρεύσει μετά την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα, ο οποίος αποδείχθηκε και εντελώς ανίκανος να χειριστεί σοβαρά θέματα, όπως το μεταναστευτικό. Ευτυχώς υπήρξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία πήρε κάποιες πρωτοβουλίες που βελτίωσαν την κατάσταση. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα, δεν δίνει ελπίδα, δεν πείθει.  Έχει διαρρήξει όλες τις κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες στηρίχθηκε για να κερδίσει τις εκλογές.  Η ΝΔ έμαθε από τα λάθη της και μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για μια λύση σταθερότητας και ασφάλειας. Επίσης έχει αρχηγό έναν άνθρωπο που ενώνει και είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την εθνική συνεννόηση.»
 
Για το δικύβευμα των εκλογών είπε:«Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι σταθερότητα και ευρωπαϊκή πορεία ή αστάθεια. Τώρα που είμαστε όλοι πιο ώριμοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Απαιτείται χωρίς αλαζονεία να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές. Το ζητούμενο είναι αν μέσα από την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο εθνικής αναγέννησης, ή θα συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε στη ύφεση και την ανεργία». 
 
 Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Mε τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε σε πολλά θέματα. Διαφωνούμε ριζικά στα θέματα παιδείας, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πολιτική και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και κυρίως στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει  απίστευτη ανικανότητα.  Επίσης διαφωνούμε στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Όμως σήμερα η χώρα,  δικαιούμαι να το πω διότι το λέω 5 χρόνια τώρα,  έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και ευρύτατη συνεργασία.  Αν το είχαμε κάνει το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν στην κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Χρειαζόμαστε ενότητα δυνάμεων. Χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους και ικανότερους  από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ που θα δουλέψουν για τον εθνικό στόχο.»
 
Για το δίλημμα νέο - παλιό που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας: «Υπάρχει όντως αντιπαράθεση μεταξύ παλιού και νέου. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το παλιό και πιο το νέο; Είναι  νέο η παλαιοκομματική μέθοδος του να κρύβεις την αλήθεια κάτω από το χαλί; Για μένα, το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που έχουν  το θάρρος να πουν την αλήθεια, που έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Το παλιό είναι «θα σας κάνω γεφύρια και ποτάμια, θα σας αυξήσω τη σύνταξη, θα σας δώσω 13η σύνταξη, θα σκίσω το μνημόνιο μέρα μεσημέρι, θα κάνω το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν θα κρίνει ο ελληνικός λαός τι είναι παλιό και τι νέο».
 
Για την πρόταση της ΝΔ για τη φορολογία: «Είναι γεγονός ότι η συμφωνία που μας έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύ κακή συμφωνία. Διαφωνούμε στα δημοσιονομικά και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτούμε υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Αντιθέτως, θα φέρουμε προτάσεις για την αντικατάστασή τους, τις οποίες θα συζητήσουμε με τους εταίρους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης. Θα δώσουμε μάχη για την κατάργηση του 23%ΦΠΑ  στην ιδιωτική εκπαίδευση και θα παλέψουμε για τη μείωση της υψηλής φορολογίας στους κατ' επάγγελμα αγρότες. Ειδικά για την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουμε προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο τη μείωση κατά 150 εκατομμύρια των δαπανών του κράτους. Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να πείσουμε τους εταίρους  για αλλαγές στη φορολογία και αυτό θα μπορεί να γίνει με την πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».
 
 
Για τα μετεκλογικά σενάρια: «Αν η Ν.Δ. δεν είναι πρώτο κόμμα και δεν λάβει εκείνη την εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα. Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε νέα διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο τα δύσκολα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν. Μόνος και χωρίς συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε νέα αδιέξοδα μπορεί να  οδηγήσει τη χώρα.  Το εντελώς αντίθετο ισχύει αν σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό  στη ΝΔ. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και είμαστε αποφασισμένοι να καλέσουμε όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία για μια κυβέρνηση τετραετίας και ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης».