Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Ούτε ένας υποψήφιος της ΝΔ δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, μετά από ρητή εντολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Χαρακτηριστική η φράση στενού συνεργάτη του προέδρου που ανέφερε «και στην επαρχία υπάρχουν τηλεοράσεις για δουν το debate». Οι εντολές από το γραφείο προέδρου του κόμματος είναι να τηρηθεί πίστα το πρόγραμμα περιοδειών και μάλιστα οι ομιλίες των στελεχών να πολλαπλασιαστούν την τελευταία εβδομάδα.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η επαρχία κρίνει τις εκλογές και έχουν την αίσθηση ότι προηγούνται με αρκετές μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ . Μάλιστα η στόχευση του προεκλογικού προγραμματισμού της ΝΔ είναι οι υποψήφιοι βουλευτές να βρεθούν σε όσες πόλεις και χωριά δεν θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που οι βουλευτές θα οργώνουν την επαρχία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα αντιμετωπίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεμαχία.
Τις ώρες που απομένουν μέχρι την αναμέτρηση της Δευτέρας, το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ προετοιμάζει την τακτική Μεϊμαράκη αφού ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση έχει ληφθεί, η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα θα είναι πολυεπίπεδη. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα αρχικά για την οικονομία. Ακολουθεί μια ενότητα που ο κ Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει να ρίξει στο τραπέζι τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που δημιούργησαν στην ελληνική κοινωνία πανικό και σύγχυση. Χαρακτηριστικά όπως ανάφερε στο newpost στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου οι δηλώσεις Βαρουφάκη, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Παππά θα χρησιμοποιηθούν δέοντος από τον πρόεδρο της ΝΔ . Θα ακολουθήσει μια ακόμη επίθεση για το μεταναστευτικό όπου ο κ Μεϊμαράκης θα κάνει λόγο για χώρα ξέφραγο αμπέλι και αμέσως μετά σφοδρή επίθεση για την παιδεία σε δυο άξονες - την επιβολή του ΦΠΑ και τις ελλείψεις στα σχολεία.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο κ Μεϊμαράκης στην αδυναμία της κυβέρνησης να απορροφήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά και στην μη υλοποίηση ούτε μιας ιδιωτικοποίησης.

Στην φαρέτρα του προέδρου της ΝΔ το ασφαλιστικό και οι συντάξεις. Ο κ. Μεϊμαράκης θα κάνει λόγο για απάτη σε βάρος των συνταξιούχων και δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης να μειώσει εκ νέου κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ίδια τακτική θα ακολουθήσει ο κ Μεϊμαράκης και στο θέμα των αγροτών αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο τελευταίος άξονας όπου ο κ Τσίπρας θα δεχτεί σφοδρή επίθεση θα είναι η κατάσταση των τραπεζών όπου τα capital controls έχουν γονατίσει τις επιχειρήσεις ενώ τα 25 δις της ανακεφαλαιοποίηση δεν ήταν απαραίτητα.