current views are: 3

13 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:12

Καμμένος: Θα απαιτήσουμε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις

Στις χθεσινές αποκαλύψεις για την λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος

Δημοσίευση 17:12’
αρθρο-newpost

Στις χθεσινές αποκαλύψεις για την λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος

Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εφόσον είναι στην κυβέρνηση, θα απαιτήσουν μείωση των φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην Πάτρα, μερικά 24ωρα πριν από τις εκλογές

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με 29% ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, όταν στην Τουρκία είναι στο 10%. Θα απαιτήσουμε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για την λίστα Λαγκάρντ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Τυχαίνει αυτή η εβδομάδα να είναι μια σημαντική εβδομάδα που ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Σήμερα γύρισαν από το Παρίσι τέσσερις εισαγγελείς που εξέτασαν τον Ερβε Φαλσιανί. Για πρώτη φορά οι ελληνικές αρχές ζητούν να πάρουν στοιχεία για την λίστα Λαγκάρντ. Αυτό και μόνο θα έφτανε να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ Καμμένος τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι ”για πέντε ολόκληρα χρόνια κάποιοι ήθελαν να συνεχιστεί η ιστορία της ομερτά.Ο ελληνικός λαός όμως θα αποφασίσει την Κυριακή. Τέλος το πολιτικό άσυλο για όλους τους πολιτικούς. Θα πρέπει αυτό το υλικό να βγει στην δημοσιότητα πριν από την Κυριακή”.

Όπως επεσήμανε: «Θα πρέπει να βάλουμε ασπίδα σε αυτους τους εισαγελλείς. Κανείς να μην μπορεί να τους εκβιάσει.Μαθαίνω ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από εν ενεργεία εισαγγελείς. Οι δρόμοι του χρήματος είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην αλήθεια για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο».

Σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ τόνισε ότι είναι πολύ περήφανος γι’ αυτά, καθώς έχουν ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καταδίκες ούτε διώξεις. Την ώρα που άλλοι επιλέγουν για αυτά τον Μαρκογιαννάκη ή τον Μαντούβαλο με τέσσερα χρόνια καταδίκη.

Αναφορικά με την συμφωνία και την πιθανότητα μη υπογραφής της υπογράμμισε:

Η γερμανική λύση προέβλεπε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με 40 εκατ. που θα μας έδιναν θα οδηγούσαν την Ελλάδα να γίνει αποθήκη ανθρώπων. Την επόμενη ημέρα η Εθνική θα πέρναγε στα χέρια της τουρκικής finesbank.Θα έκλειναν όλες οι τράπεζες. Αυτό θα σήμαινε απολύσεις. Σημαίνει αίμα. Οι ελληνίδες και οι έλληνες θα οδηγούνταν στον σπαραγμό. Εμείς καταφέραμε μια εθνική λύση, μια εθνική πρόταση. Περιέχει την επαναφορά στο ευρωπαϊκό ιστορικό δίκαιο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτή η συμφωνία έφερε κάτι πολύ διαφορετικό από τις άλλες συμφωνίες. Έφερε τα 35 δις. της ανάπτυξης. Για να μπει χρήμα στην αγορά. Και εδώ είναι ο ρόλος των ΑΝΕΛ που πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία. Στο να καταφέρουμε τα δύο μεγάλα στραβά της οικονομίας.Την φορολόγηση. Δεν μπορεί να υπάρχει 29% στην φορολόγηση, οι επιχειρήσεις θα πάνε σε χώρες όπως η Βουλγαρία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους δυνατούς τομείς μας. Ένας από αυτούς είναι ο τουρισμός. Με την Έλενα Κουντουρά καταφέραμε να αυξήσουμε τον τζίρο και να φέρουμε πολλούς τουρίστες, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες ευκαιρίες του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα. Μια μεγάλη πληγή είναι τα λεφτά που υπάρχουν στις τράπεζες στο εξωτερικό.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να επιστρέψουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες: ”Για να επιστρέψουν τα λεφτά πρέπει να δοθούν κίνητρα. Να δοθούν κίνητρα επενδύσεων με ασυλία και αφορόλογητο”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε, δε, ότι ”η γεωπολιτική αξία της Ελλάδος είναι που μέτρησε στην συμφωνία. Αν η Ελλάδα έπεφτε θα είχε τελειώσει το Ισραήλ, θα είχε τελειώσει ο έλεγχος του περάσματος στο Σουέζ. Η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο. Και την Ελλάδα υπερασπίζουν οι εθνικές μας δυνάμεις για τις οποίες αισθάνομαι υπερήφανος”.

 

 


σχετικα αρθρα