Την στήριξη των ψηφοφόρων προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ανακηρυχθεί η τρίτη δύναμη στις εκλογές ζήτησε σε ομιλία της στην Σπάρτη η πρόεδρος του κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά:

Η κεντροαριστερά της λογικής πρέπει να είναι η 3η δύναμη. Όλες οι γενιές που στήριξαν την αλλαγή επιστρέφουν στο σπίτι τους. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, είναι εδώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δώστε μας δύναμη να είμαστε η 3η δύναμη. Όχι στον Μιχαλολιάκο, όχι στη Χρυσή Αυγή. Τέρμα στα ψέματα, έχει έρθει η ώρα της κεντροαριστεράς της λογικής, είμαστε η παράταξη που έβαλε πάνω από το κόμμα την πατρίδα, είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι, «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης δημιουργούν μια εικονική προεκλογική πραγματικότητα». Προσθέτοντας ότι, «ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι, όμως η δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν καλά. Ο κ. Τσίπρας, από την άλλη μεριά παριστάνει το νέο, χωρίς να έχει πει τίποτα το καινούργιο.

Τον γνώρισαν όμως οι πολίτες, τον δοκίμασαν κανείς δεν τους πιστεύει».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι, «τώρα έχει έρθει η ώρα για την κεντροαριστερά της λογικής. Να είμαστε η 3η δύναμη. Να είμαστε η 1η επιλογή όσων μας τίμησαν στο παρελθόν, να ξαναβρεθούμε στο σπίτι μας και να ξανασυναντηθούμε στην κάλπη. Μπορούμε να είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνεργασίας».

Τόνισε ότι:  

Είμαστε η εγγύηση, η σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν με τον άνθρωπο και την ανθρωπιά. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα δίπλα στην εργατιά.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ότι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα απ' ότι είχαν υποσχεθεί στους αγρότες και βαθμολογούνται είπε, κάτω από τη βάση. Απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στους αγρότες όλης της χώρας και τόνισε ότι, «δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τα καταστροφικά μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας με το 3ο μνημόνιο».

Για τη Λακωνία δεσμεύτηκε να ολοκληρωθεί η μαρίνα και το λιμάνι στο Γύθειο, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.

Κάλεσε του πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, να το δυναμώσουν στην κάλπη, γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πατριωτικό, λαϊκό κόμμα, που κράτησε τη χώρα στα δύσκολα και αποτελεί δύναμη εγγύησης και σταθερότητας.

Τέλος, η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο στις λίστες φοροφυγάδων, σημείωσε ότι:

Θέλω να θυμίσω στον κ. Τσίπρα ότι όλες τις πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια, έχουν παρθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2010 και γι' αυτό πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης, όλες αυτές (οι υποθέσεις) που έχουν έρθει στο φως.