Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Κερατσίνι, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση «στους αρχιμάγειρες της διαπλοκής», τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στα σχέδιά τους για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο λαός θα δώσει την τρίτη και φαρμακερή για τη διαφθορά νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και εμφανίστηκε βέβαιος για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η διαπλεκόμενη ολιγαρχία παίζει τα ρέστα τους και θα τα χάσει. Γιατί ο λαός μας έχει αποφασίσει να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Την πρώτη ευκαιρία να αλλάξει η Αριστερά την Ελλάδα. Να του δώσει ισχυρή πλειοψηφία αλλαγής.

Και επειδή βλέπουν τι τους περιμένει στην κάλπη, βάζουν τώρα σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο για την "αριστερή παρένθεση". Το στάδιο για την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου με εκλογές. Δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του.

Με τα σενάρια για κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού», δήθεν «εθνικής ενότητας», κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα.

Αλλά και πάλι, εσείς θα ακυρώσετε το σχέδιό τους. Με την ψήφο σας την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ.
Που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.
 
Και από εδώ, από το Κερατσίνι, απευθύνομαι στους αρχιμάγειρες της διαπλοκής και τους διαβεβαιώνω, για μία ακόμα φορά ότι εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε οι δικοί τους ναυαγοσώστες.

Δεν θα γίνουμε οι ναυαγοσώστες της διαπλοκής, της διαφθοράς και της εξάρτησης.

Δεν θα γίνουμε οι ναυαγοσώστες των πολιτικών δυνάμεων που σιτίζουν.

Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς και δεν θα γίνουμε όπως αυτοί.

Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από εσάς - από τον κυρίαρχο λαό.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του, παραδεχόμενος ότι «η συμφωνία που υπογράψαμε στις 12 Ιούλη, με κλειστές τράπεζες και με το πιστόλι στον κρόταφο, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχει δυσκολίες». Σημείωσε, ωστόσο, ότι απετράπη η κοινωνική και οικονομική καταστροφή και το σχέδιο του Grexit, ενώ η συμφωνία επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα.
 
«Βαδίζουμε σε μια νησίδα σταθερότητας και θα οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση, τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό δίκαιο, που εμπεριέχει το νέο πρόγραμμα.