Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι οδεύουμε προς ένα θρίλερ. Αρκεί να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue, που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται αμφότεροι στην πρώτη θέση με ποσοστό 31%.  

Ο πολιτικός χρόνος των έξι ημερών που απομένει είναι αρκετός για ανατροπές. Αλλά και να μην ήταν, θα γινόταν. Διότι, την τελευταία εβδομάδα κάποιος θα πάρει κεφάλι και τελικά θα κερδίσει. Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Ως εκ τούτου, τα πολιτικά μηνύματα, οι διαφημίσεις, τα συνθήματα, θα παίξουν το ρόλο τους.  

Και φυσικά, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει, όπως έγιναν τα πράγματα, η σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όποιος κυριαρχήσει, παίρνει το προβάδισμα για να νικήσει. Όποιος κάνει το λάθος, ενδέχεται να το πληρώσει πολύ ακριβά. 

Στα κομματικά επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Συγγρού, η αγωνία ανεβαίνει καθώς γνωρίζουν ότι ενδέχεται μια λάθος έκφραση, ένας κακός χειρισμός να παίξει ρόλο. Όπως ρόλο θα παίξει και μια καλή ατάκα, ένας υπαινιγμός, ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου. 

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της διαπλοκής και της διαφάνειας. Μόλις χθες, υπογράμμισε ότι «εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ», μιλώντας ταυτόχρονα για «αρχιμάγειρες της διαπλοκής».  

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξει (πιο καθαρά) το παράθυρο για μετεκλογικές συνεργασίες (με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) ώστε να μην προκληθεί ανασφάλεια από το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.  

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης από την πλευρά του αναμένεται να εστιάσει στις «παλινωδίες που στοίχισαν ακριβά», τις «υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν» και τους «κινδύνους που δεν πέρασαν», προβάλλοντας τη ΝΔ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα χωρίς περιπέτειες.   

Παράλληλα θα υπογραμμίσει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία- ο χαρακτηρισμός «πρωθυπουργός του εξηντάευρου» είναι χαρακτηριστικός. Θα εστιάσει και στην πολιτική για το μεταναστευτικό καταγγέλλοντας την ανυπαρξία σχεδίου. Θα αποφύγει τις υποσχέσεις, εκτός από την εξεύρεση ισοδύναμων για τους αγρότες και το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και τέλος θα επιμείνει στην εθνική συναίνεση και τις συνεργασίες, κάνοντας άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους. 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος θα επικρατήσει. Στοιχηματίζουμε όμως ότι θα παρακολουθήσουμε μια σκληρή μάχη. Ένα ντιμπέιτ πιο ενδιαφέρον από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας.