Βλέπει την πρωτιά στις εκλογές της Κυριακής και οραματίζεται την κυβέρνησης Εθνική Ελλάδος, όπως λέει.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρει  πως, μπορεί να δεσμεύονται όλες οι δυνάμεις από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, όμως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». 

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι φέρνουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει», τονίζει και επισημαίνει πως λαμβάνοντας ο ίδιος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις, και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνη προϋπόθεση για όσους κληθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». 

Όπως εξηγεί πως η κυβέρνηση που θα επιδιώξει να σχηματίσει αναλαμβάνοντας την εντολή ως πρώτο κόμμα στις εκλογές, «θα έχει τον χαρακτήρα εθνικής Ελλάδος. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς».


«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου»,προσθέτει 

Ο κύριος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας το διακύβευμα των εκλογών, υπογραμμίζει πως «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία»;