Για την σύνδεση των συντάξεων με την περιουσία έκανε λόγο σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τις συντάξεις θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που εισηγήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι το νέο σύστημα θα είναι σαν το μοντέλο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που συνδέεται με την περιουσία, και οδηγεί σε συντάξεις κάτω των 600 ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το τρίτο Μνημόνιο περιλαμβάνει ρήτρα και στις κύριες συντάξεις, κάτι που σημαίνει – εξήγησε – ότι σταματάει η επιχορήγηση του κράτους, ενώ μπήκε και ρήτρα περιουσίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα το Περιουσιολόγιο «κόφτη των συντάξεων».

Την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε ότι το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης δε θα είναι το ισοδύναμο των εισφορών και εκτίμησε πως οι 220 βουλευτές που υπερψήφισαν τη συμφωνία δεν διάβασαν το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως είπε αυτό είναι το μοντέλο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και οδηγεί σε συντάξεις κάτω των 600 ευρώ, τονίζοντας ότι η μόνη εγγυημένη σύνταξη θα είναι στα 360 ευρώ, και μάλιστα θα μειωθεί και αυτή.

 Το εν λόγω μέτρο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέσα στον Οκτώβριο, κατέληξε.