Την παραδοχή ότι ζορίστηκε από τη συμφωνία με τους δανειστές και μπήκε σε περισυλλογή σχετικά με το πολιτικό του μέλλον έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Ακραίως με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Στην ερώτηση εαν ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να μετεξελιχθεί σε αρχηγικό κόμμα και γιατί υπήρξαν σενάρια περι πιθανής μη καθόδου του στις εκλογές απάντησε: 
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοια μετεξέλιξη σε αρχηγικό κόμμα. Και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά του κόμματος και ποια είναι η δύναμή του» ενώ πρόσθεσε: «Δεν σας κρύβω ότι ήταν μια συμφωνία που πραγματικά μας ζόρισε. Όταν έχεις μια συγκεκριμένη ιδεολογία και καλείσαι να πάρεις κάποια μέτρα που αντίκεινται σε αυτά που είχε πει σε βάζουν σε περισσυλογή. Μετά από διάλογο όμως βλέπεις πως ακόμα και με αυτή τη συμφωνία υπάρχουν δυνατότητες για σωστή διακυβέρνηση».  

Σχετικά με το μνημόνιο είπε πως «ευρωπαίος αξιωματούχος είχε πως η συμφωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, Δεν είναι γραμμένη σε μαρμάρινες πλάκες» και πρόσθεσε πως το διακύβευμα είναι «ποιος θα διαχειριστεί τα ανοιχτά ζητήματα του μνημονίου». 

«Πρέπει να υπάρχει εφαρμογή και σεβασμός της συμφωνίας. Είναι εξαιρετικά ακραία η σκέψη να έρθουν κατόπιν εορτής να έρθουν να ζητήσουν συμφωνία από την αρχή».