Με αρκετές καινοτομίες θα διεξαχθεί το βράδυ η μητέρα των μαχών της προεκλογικής περιόδου, που κατά πολλούς μπορεί να επηρεάσει και το εκλογικό αποτέλεσμα

Το debate μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ξεκινήσει στις 9 και θα μεταδοθεί διακαναλικά  από το studio 3 της ΕΡΤ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κάθονται από την ίδια πλευρά και απέναντί τους θα έχουν τους έξο δημοσιογράφους που υπέβαλαν ερωτήσεις και στο προηγούμενο debate: Όλγα Τρέμη(MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ(ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV). Συντονιστής με δικαίωμα όμως ερώτησης αυτή τη φορά θα είναι και πάλι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος.

Οι αρχηγοί θα έχουν σήμερα το δικαίωμα της «κόκκινης κάρτας», τη δυνατότητα δηλαδή να πάρουν τον λόγο αμέσως μετά την απάντηση του «αντιπάλου του» για ένα λεπτό.

Συνολικά υπάρχουν τέσσερις γύροι: 

  1. Πρώτος γύρος με δύο ενότητες: 
  • Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα αφορούν οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση.
  • Στη δεύτερη ενότητα θα υπάρξουν ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική.
  •  Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν συνολικά δώδεκα ερωτήσεις, οι πρώτες έξι στην πρώτη ενότητα και οι άλλες έξι στη δεύτερη.
  • Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να δείξουν τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλό» σε κάθε ενότητα.
  • Όταν θα απαντά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, η κάμερα θα δείχνει και τους δύο ώστε να διακρίνονται οι αντιδράσεις του καθενός.

      2. Στον δεύτερο γύρο της τηλεμαχίας, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μία ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό.

      3. Στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος θα κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις προς τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη χωρίς δικαίωμα followup.

      4. Στον τελευταίο τέταρτο γύρο, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.