current views are: 3

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:33

Στέλνει στρατό στα σύνορα και η Αυστρία

Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Αυστρία, βρίσκεται στο επίκεντρο , τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Δημοσίευση 09:33’
αρθρο-newpost

Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Αυστρία, βρίσκεται στο επίκεντρο , τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Αυστρία, βρίσκεται στο επίκεντρο , τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βιέννη, ο κ. Φάιμαν ανακοίνωσε την αποδοχή αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή του αυστριακού στρατού στις αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στα σύνορα με την Ουγγαρία, στις περιπτώσεις όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Η συνδρομή του στρατού συνίσταται τόσο στο θέμα του ελέγχου όσο και στη μέριμνα για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε φυγή, διευκρίνισε, αναφέροντας ότι οι συνοριακοί έλεγχοι που επανήλθαν από χθες στα γερμανοαυστριακά σύνορα (ΣΣ έπειτα από σχετική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για άρση της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν), δεν αποτελούν κλείσιμο των συνόρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καγκελάριο, το ζήτημα του ασύλου στον κόσμο, δεν μπορεί να λυθεί μόνον με τη συνεργασία με τη Γερμανία, αλλά απαιτείται η επί τόπου βοήθεια γι αυτό και θα πρέπει οι χώρες που υποστηρίζουν τον ανθρωπισμό να δραστηριοποιηθούν και στην Ελλάδα, για παράδειγμα με την δημιουργία “Hotspots”, ενώ μέσα στην Ευρώπη είναι απαραίτητη μια κατανομή των προσφύγων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι δεν έχει αρθεί η ισχύς της συνθήκης του Δουβλίνου, ο οποίος, όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί, ενώ υπάρχει η πρόθεση για την κατάργησή του και την αντικατάστασή του με άλλον κανονισμό που όμως ακόμη δεν υπάρχει.

Ο κ. Φάιμαν, συνοδευόμενος από τον Αυστριακό αντικαγκελάριο Ράινχολντ Μιτερλένερ και την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, θα έχει αύριο, Τρίτη, στο Βερολίνο, συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, προς συζήτηση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών στην Ευρωπαική Ενωση, για την οποία, σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε Βιέννη και Βερολίνο.


σχετικα αρθρα