current views are: 3

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:30

Μπακογιάννη: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα έχουμε πάλι εκλογές

«Για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία πάλι, υπάρχει το σύνολο των δυνάμεων», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

«Για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία πάλι, υπάρχει το σύνολο των δυνάμεων», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία πάλι, υπάρχει το σύνολο των δυνάμεων», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον Real Fm, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Το επιχείρημα και η καραμέλα περί των σκανδάλων είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι παντελώς ανίκανος να βρει κάποιο άλλο επιχείρημα. Έχουν βρει την καραμέλα των σκανδάλων. Τι να πούνε οι άνθρωποι. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη. Αν υπήρχαν άνθρωποι που έβαλαν το χέρι τους στο μέλι, θα κάνουμε το παν ώστε να το ξεκαθαρίσει η δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, τη λάσπη στον ανεμιστήρα τους τη γυρίζουμε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, η κυρία Μπακογιάννη είπε:

Αν υπάρχουν ονόματα ας τα βγάλει. Θα τα βγάλουμε κι εμείς. Δεν έχουμε σκοπό να καλύψουμε κανέναν. Αν υπάρχουν μη δικαιολογημένα χρήματα τα οποία πόσο μάλλον αν προέρχονται από οποιαδήποτε λαμογιά εμείς πρώτοι θα τους πάμε στον εισαγγελέα. Αλλά δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, να ρίχνει λάσπη σε μία παράταξη ολόκληρη.

«Εμείς 21 Σεπτεμβρίου χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση τετραετίας. Σύμφωνα με της δημοσκοπήσεις θα έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασιών. Δεν παρακαλάμε κανέναν. Λέμε τι είναι το πρέπον», σημείωσε και πρόσθεσε:

Το περιεχόμενο του μνημονίου το διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Η λογική είναι ότι ‘κύριοι ελάτε μαζί να το εφαρμόσουμε’. Ο κ. Τσίπρας, πρώτα μας είπε για τον κ. Καμμένο, μετά μας είπε ότι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετά και με το Ποτάμι. Κάθε βδομάδα προσθέτει και έναν. Αλλά τώρα, ο κ. Τσίπρας, έχει ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπογράψει το περίφημο χαρτί των 53τριών. Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα έχουμε εκλογές πάλι εντός έξαμήνου. Διότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Ο κ. Δρίτσας λέει ότι δεν θα ισχύσει αυτό που ψήφισε για τον ΟΛΠ. Αυτή την τρέλα, δεν μπορεί να την ξαναζήσει ο ελληνικός λαός. Αυτή η ιστορία μας οδήγησε στα capital controls.

«Είναι πολύ ανησυχητική η γενικότερη εξέλιξη στο μεταναστευτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι πάμε σε σύνοδο κορυφής. Το ότι η Γερμανία σήμερα σταματά τη συνθήκη του Σένγκεν σημαίνει ότι επιτρέπει την είσοδο όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν από την Ελλάδα. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η όλη ιστορία συνόρων στην Ευρώπη, πρέπει να ξαναμπεί επί τάπητος. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι ταλαιπωρίες», σχολίασε για το μεταναστευτικό και συνέχισε:

Η χώρα μας πρέπει να έχει μια σταθερή θέση. Δεν μπορούμε να νίψουμε τας χείρας μας για αυτό το οποίο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Είναι αδιανόητο η δύση να βλέπει αυτό το μακελειό και να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι αδιανόητο να πουλιούνται κοριτσάκια έναντι 183 δολαρίων. Χρειάζονται αποφάσεις για εκεί πρωτίστως και από εκεί και πέρα, χρειάζεται η διαχείριση της προσφυγιάς.


σχετικα αρθρα