Αντίθετος σε συνεργασία με τη ΝΔ εμφανίζεται ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο ράδιο Πρακτορείο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για ζήτημα «δεύτερης ευκαιρίας» αλλά να έχει την δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ " να συνεχίσει στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που ξεκίνησε". 

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη:

Ο "μεγάλος συνασπισμός" δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Οι μεγάλες διαφορές μας με τη ΝΔ δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο», δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος απέκλεισε εκ νέου κατηγορηματικά την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ όχι όμως και με το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πάντως ότι και τα δύο κόμματα «πριν από λίγο δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει θέμα με το χρέος, Το θεωρούσαν "βιώσιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί 2η ευκαιρία αλλά την δυνατότητα να συνεχίσει στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που ξεκίνησε.

Ο πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, δε, το αίτημα για «αυτοδύναμη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ως «εγγύηση για το μέλλον». 

Περαιτέρω έκανε λόγο για «έναν ιδιόμορφο πόλεμο» που διεξήχθη όλο το προηγούμενο διάστημα, οπότε και «ζήσαμε μια περίοδο με πυκνά γεγονότα» και τόνισε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM: 

Αυτή την εβδομάδα ο λαός θα αποφασίσει ποια κυβέρνηση μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα. Χρειάζεται να συγκρουστούμε με το παρελθόν και τις παθογένειες που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο. Οι παθογένειες του παρελθόντος έχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες.

Σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους, ο κύριος Δραγασάκης δήλωσε  πως «η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για το κορυφαίο ζήτημα του χρέους. Δεν πρέπει κάποιοι να ανοίγουν "παράθυρο" για παρεμβολή "τρίτων" στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις». 

«Η ίδια η συμφωνία προβλέπει ότι εάν βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, μπορούν να μειωθούν οι συντελεστές», σημείωσε ο κύριος Δραγασάκης, ο οποίος όρισε ως προτεραιότητα του κόμματος «τα δημόσια αγαθά και η πρόσβαση των πολιτών σε αυτά».