Η… καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, αναφέρει το σχετικό ρητό, και με την τακτική αυτή προσανατολίζεται να πάει στο debate ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, λένε οι συνεργάτες του, ενώ βάζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη γωνία, πετυχαίνει και κάτι ακόμη: να μη θέσει σε κίνδυνο -ρισκάροντας ασφαλώς- το μικρό προβάδισμα που πιστεύουν ότι έχει κερδίσει: στο 3% υπολογίζουν το άνοιγμα της ψαλίδας, χωρίς όμως να έχει μετρηθεί ο αντίκτυπος του διημέρου Μεϊμαράκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Τέρμα το απολογιστικό ύφος -υπήρχαν άλλωστε μηνύματα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα που ανέφεραν ότι το στυλ αυτό δεν βοηθά στην κατάκτηση της νίκης- και κατά μέτωπο επίθεση, αναμένεται να είναι το δόγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή τηλε-μαχία. «Ή εμείς ή η ΝΔ, ή ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης», είναι το δίλημμα που θα θέσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός. 

Και στην απάντηση του ερωτήματος αυτού από τους πολίτες, θα επιχειρήσει να τους… βοηθήσει, αποκαλύπτοντας τι θα συμβεί στην καθημερινότητα του ψηφοφόρου αν εκλεγεί ο αντίπαλός του. 

Κεντρικό ρόλο στην επίθεση Τσίπρα θα παίξει, αναμφίβολα, το μέτωπο κατά της διαπλοκής –διαφθοράς –φοροδιαφυγής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει διαρκώς το ερώτημα, «μπορείτε να εμπιστευτείτε τον κ. Μεϊμαράκη;». Οι τελευταίες εξελίξεις περί τη Λίστα Λαγκάρντ, μαζί και η αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Αν. Ελλ. από τον Ερβέ Φαλτσιανί, εκτιμάται πως δίνουν «αέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάγκη να σπάσουν χρόνια αποστήματα, συνιστά σημαντικό κριτήριο για την εκλογική συμπεριφορά πολλών ψηφοφόρων άλλωστε. 

Αλλά δεν είναι μόνο η Λίστα Λαγκάρντ που θα τεθεί απόψε από τον Αλέξη Τσίπρα: καθόλου τυχαία λοιπόν, χθες βράδυ στο Κερατσίνι, σε μια εκτός γραπτού κειμένου αναφορά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το μαύρο πολιτικό χρήμα και πώς αυτό έφευγε από τα ταμεία της Siemens, με αποδέκτη την ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως). Ενώ στις δύο τελευταίες ομιλίες του έστειλε σαφές μήνυμα, ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της.