Μουζάλας: Ήρθε η ώρα να δείξει αλληλεγγύη η Ευρώπη

Μουζάλας: Ήρθε η ώρα να δείξει αλληλεγγύη η Ευρώπη

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», τόνισε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Όπως είπε, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Ο κ. Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις προτάσεις και τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχομένους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι περνούν ημερησίως στην Ελλάδα, τις τελευταίες 40 ημέρες.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο