Επίσκεψη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πραγματοποίησε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να εκφράσει ευχές για ταχύτατη ανάρρωση στο επτά μηνών βρέφος Σύρων προσφύγων από το Κομπάνι, το οποίο υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς πρόσφυγες, εισήλθαν πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, από την Αλικαρνασσό, με προορισμό το Αμβούργο, όπου επρόκειτο να αναζητήσουν θεραπεία για το παιδί τους.

Ο κ.Παυλόπουλος συνομίλησε με τους γονείς του παιδιού, ευχήθηκε περαστικά, και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την περίθαλψη που προσέφεραν.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

Βρίσκομαι εδώ, όχι μόνο για να συναντήσω τους πρόσφυγες γονείς και το βρέφος που περιέθαλψαν οι γιατροί του Ωνασείου, αλλά γιατί θέλω να αποδώσω αυτό που ανήκει όχι μόνο στους γιατρούς του Ωνασείου, μα και σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε όλους τους Έλληνες γιατρούς. Γιατί είναι γνωστό ότι αφανώς κάνουν το χρέος τους απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που είναι πρόσφυγες πολέμου και έρχονται στην Ελλάδα, αναζητώντας από κει και πέρα την πορεία τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 Και θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι έτσι αντιλαμβάνονται ο Ελληνικός Λαός, οι Έλληνες γιατροί, το καθήκον τους, μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα. Δεν υπολογίζουμε το πόσο μας λείπουν και εμάς τα μέσα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 Και εύχομαι το μήνυμα αυτό να το παίρνουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εταίροι μας. Γιατί, το ίδιο πνεύμα πρέπει να επικρατεί και εκεί: Το πνεύμα του ότι τον Άνθρωπο οι Ευρωπαίοι τον αντιμετωπίζουμε ενιαίως και δεν υπολογίζουμε τα σύνορα των κρατών-μελών. Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα. Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’όλους τους εταίρους μας και πάνω εκεί μπορεί να βασισθεί η πολιτική του Ασύλου της Ευρώπης ολόκληρης.

 Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα, που είναι μια πολύ σημαντική μέρα, το μήνυμα θα ληφθεί από την Ευρώπη. Και οι αποφάσεις που θα ληφθούν και στα 2 Συμβούλια – ήδη στο πρώτο, εκείνο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ξέρω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά – αλλά και στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών, το απόγευμα, τα αποτελέσματα θα είναι αντάξια της παράδοσης, των αρχών και των αξιών της Ευρώπης.