current views are: 3

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:12

Καθοριστική «μονομαχία» Τσίπρα – Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Όλα έτοιμα είναι για τη μεγάλη «μάχη» του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 21:00.  

Δημοσίευση 16:12’
αρθρο-newpost

Όλα έτοιμα είναι για τη μεγάλη «μάχη» του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 21:00.  

Όλα έτοιμα είναι για τη μεγάλη «μάχη» του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 21:00.  

Το αποψινό ντιμπέιτ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εκλογική αναμέτρηση, θα  διαφέρει σε πολλά σημεία, από αυτό της Τετάρτης ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 ώρες, ενώ θα γίνουν και δύο διαλείμματα

Η βασικότερη αλλαγή αφορά την «κόκκινη κάρτα» που θα έχει κάθε αρχηγός, ο οποίος θα τη σηκώνει για να μπορέσει να σχολιάσει τα λεγόμενα  του πολιτικού του αντιπάλου στην απάντηση που θα δίνει σε κάποιον από τους ερωτώντες δημοσιογράφους. Ακόμη, ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να υποβάλει ερωτήματα στον άλλο. 

Παράλληλα, το πλάνο θα είναι διπλό με συντονιστή / πολιτικό αρχηγό στη διάρκεια της ερώτησης για να μετατραπεί σε μονό στην απάντηση του πολιτικού αρχηγού και σε διπλό [οι δύο πολιτικοί αρχηγοί] όταν κάποιος από τους δύο αρχηγούς κάνει χρήση της «κόκκινης κάρτας».

Οι ενότητες στο αποψινό ντιμπέιτ θα είναι δύο: Εσωτερική πολιτική [Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.] και Εξωτερική Πολιτική [Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα].

Στον πρώτο γύρο, κάθε δημοσιογράφος κάνει μία ερώτηση [0:30΄], με δικαίωμα follow up 15’’. Η απάντηση δεν ξεπερνά το 1:30΄. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις [6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη] και έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για 1:00΄. 

Στον δεύτερο γύρο, κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί 1:00’ και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’. 

Στον τρίτο γύρο, ο δημοσιογράφος / συντονιστής έχει δικαίωμα να κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις [από 0:30΄ η κάθε ερώτηση] στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας, χωρίς δικαίωμα follow up. Η διάρκεια απάντησης είναι 1:30΄. Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει μία «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού επί 1:00΄. 

Στον τελευταίο γύρο, κάθε πολιτικός αρχηγός έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

Στην τηλεμαχία θα συμμετέχουν και σε αυτό το ντιμπέιτ δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή τον Alpha, τον Ant1, το Έψιλον, το Mega, τον Σκάι και το Star. Συντονιστής του ντιμπέιτ και αυτή τη φορά θα είναι ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ. 


σχετικα αρθρα