Ντροπή χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας την κατάσταση που επικρατεί με τα κλειστά σχολεία, κατηγορώντας για αδιαφορία τους αρμόδιους, για την εκπαίδευση στην ελληνική περιφέρεια.

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι «συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς αδιαφορίας για την Παιδεία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια» επισημαίνοντας ότι «το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι». 

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επικρίνει τον χειρισμό της κατάστασης που οδηγεί σε μαθητές δύο ταχυτήτων,  τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, 60 σχολεία δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας. 

Μόνο ίσοι δεν είναι οι μαθητές στις πόλεις και τα χωριά μας με τους μαθητές της Αθήνας. Γιατί στο Αθηνοκεντρικό αυτό κράτος, ο μαθητής από τη Δάφνη Ευρυτανίας ή αυτός από τους Στρόπωνες της Εύβοιας είναι καταδικασμένος να μην έχει όχι απλά την ίδια, αλλά καμία πρόσβαση στην παιδεία

Ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι «είναι ντροπή, το 2015 να έχουμε κλειστά σχολεία», την ώρα που «έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών»: 

Ζητάμε από τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς για να μην μπορούν να απολαύσουν αυτά για τα οποία πληρώνουν. Κάθε μέρα από την Περιφέρειά μας θα εκδίδεται Δελτίο Τύπου μέχρι να καλυφθεί και το τελευταίο κενό στα σχολεία μας. Ας σταματήσουν να παίζουν με την Παιδεία.