«Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, όμως στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη», τονίζει ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η χώρα οδηγείται στις κάλπες. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέρρευσαν μια σειρά από μύθοι. Τώρα οι πολίτες έχουν πια καταλάβει, με πικρό τρόπο, ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», όπως δεν υπάρχουν και μάγοι διαπραγματευτές, που θα έφερναν δανεικά χωρίς όρους.

Το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ξεκάθαρο: ποιος μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα; ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις, για να δημιουργηθούν δουλειές και εισοδήματα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Αποδείχθηκε άπειρος, ανεπαρκής, ανίκανος ακόμα και στην επιλογή των στενότερων συνεργατών του. Κανένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν έκανε τόσα πολλά λάθη και δεν προξένησε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα, μέσα σε τόσο λίγο διάστημα. Η Ελλάδα γλίτωσε την τελευταία στιγμή από βέβαιη εθνική καταστροφή, χάρη στην υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης και πληρώνοντας βαρύ τίμημα: ένα τρίτο μνημόνιο, με νέα ακόμη πιο σκληρά φορολογικά μέτρα σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων», υπογραμμίζει ο κ. Παπαθανασίου και προσθέτει:

Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Για να γυρίσει η χώρα σελίδα, θα χρειαστούν σταθερότητα, τίμια συνεννόηση και συνεργασίες, γνώση και εμπειρία. Έχοντας διδαχθεί από τα λάθη της, η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αποτελεσματική διακυβέρνηση και ανάπτυξη για τον τόπο.

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας. Είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στα δανεικά και στο κρατικίστικο μοντέλο του παρελθόντος, αλλά στον ιδιωτικό τομέα, στις επενδύσεις, στην εξωστρέφεια. Μιας ανάπτυξης που θα προέλθει μέσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στις αγορές, μέσα από σταδιακή μείωση των φόρων», επισμημαίνει και καταλήγει:

Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές που γίνονται με λίστα αφού δεν είχα συμμετάσχει στις εκλογές του Ιανουαρίου, όμως στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Για να αναδείξουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις 20 Σεπτεμβρίου. Για να δώσουμε τέλος στα πειράματα και στα παιχνίδια σε βάρος του τόπου μας. Για να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά.