Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. 

Μιλώντας στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα σε στελέχη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εκπροσώπους εργατικών σωματείων του νομού, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου έχει μεταβληθεί σε μια μεγάλη ΔΗΜΑΡ και οδεύει ταχύτατα σε πλήρη ΠΑΣΟΚοποίηση και μάλιστα σε ΠΑΣΟΚ της παρακμής».

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να ακυρώσουν τα μνημόνια. «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει στην κάλπη για να κόψει συντάξεις», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «αν ο κ. Τσίπρας παραδόθηκε και συνθηκολόγησε, ο λαός δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, όπως δεν ακολούθησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, στο δρόμο της παράδοσης, της ταπείνωσης, της αναξιοπρέπειας και της υποδούλωσης».

Όπως εκτίμησε, «η αντίσταση σήμερα, μπροστά στην κάλπη, είναι η μόνη πατριωτική και δημοκρατική επιλογή και σημείωσε πως ο λαός «θα αντισταθεί στον οδοστρωτήρα των μνημονίων και δεν θα βάλει θηλιά μόνος του στο λαιμό του».

«Τη Δευτέρα με την ψήφο σε μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να κάνει να γελάνε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αλλά να γελάσει η ελπίδα για τον τόπο», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να πουν «όχι» στα μνημόνια ενισχύοντας τη Λαϊκή Ενότητα.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη και Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, για την στάση που τήρησαν σε ό,τι αφορά το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.