current views are: 2

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:24

Μεϊμαράκης: Να κρίνετε και να συγκρίνετε αν όσα σας έλεγαν, έγιναν – Κρίνεται το μέλλον

«Δε με νοιάζουν τα πρόσωπα, απαιτείται μία προγραμματική συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 18:24’
αρθρο-newpost

«Δε με νοιάζουν τα πρόσωπα, απαιτείται μία προγραμματική συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συνεννόηση με μία προγραμματική συμφωνία ζήτησε, παράλληλα με την εντολή των ψηφοφόρων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου εξαπολύοντας πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί πρωθυπουργό.

«Πριν πάτε στην κάλπη να συγκρίνετε, να αναρωτηθείτε εάν όλα αυτά που σας έταξαν έγιναν πραγματικότητα» ήταν το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ στους πολίτες, ενώ τόνισε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη θα είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι». Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας;

Οι έλληνες μεγαλουργούν παντού, το ίδιο και εδώ αρκεί να υπάρχει συννενόηση, να μην υπάρχει διχασμός. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος. Για αυτό θα σχηματίσουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας για να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην ανάπτυξη. Θα δημιουργήσουμε μία εθνική ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και θα τους καλέσουμε όλους. Τρίτον θα φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που και εκεί θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι.

«Από τον Γενάρη εχουμε αλλάξει κι εμείς οι ίδιοι. Απαιτείται μία συνεργασία και ένα πρόγραμμα. Με τον κ. Τσίπρα είπα να έχουμε έναν κοινό προγραμματισμό. Ο κ. Τσίπρας επιμένει ως νέος μνημονιακός ότι αυτά που εισηγήθηκε δεν είναι σωστά. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος» είπε.

Ερωτηθείς για το τι θα είναι η «κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος» ανέφερε ότι πρέπει «να έχουμε μια εθνική ομάδα, όχι μόνο μόνο στη διακυβέρνηση, αλλά και για ένα νέο σχέδιο, όπως και για μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Στη νέα κυβέρνηση «οφείλουμε να έχουμε ανθρώπους που θα πιστεύουν και θα στηρίξουν ψυχολογικά τέτοιες αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι μπορεί να προταθει συμμετοχή σε στελέχη και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Βολές για τη διαπλοκή

«Μη μας κάνουν μαθήματα διαπλοκής χωρίς να έχουν φέρει ούτε ένα νομοσχέδιο διαπλοκής» τόνισε ερωτηθείς για τα πυρά που δέχεται η ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «κάναμε μία σειρά από παρεμβάσεις για αυτό το θέμα. Τι έκανε το κόμμα του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη Διαύγεια. Έφερε στη Βουλή ένα νόμο για τα ΜΜΕ που τον συζητάει για έξι μήνες. Ήθελε απλά να εκβιάζει τη διαπλοκή».

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει κολλήσει ένσημα ο κ. Τσίπρας. Είναι δικό του θέμα ας το πει» συμπλήρωσε.

Και έριξε νέες βολές προς τον τέως πρωθυπουργό:

O κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έπαθε αλλοίωση χαρακτήρα. Έχει ρίξει το επίπεδο. Ίσως επειδή βλέπει ότι χάνει, ότι ακούει τα μύρια όσα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου λέει πως είσαστε διαπλεκόμενος μέχρι το μεδούλι. 

Εμείς εισπράξαμε 35 εκατ. ευρώ από τη Λίστα Λαγκάρντ εσείς τίποτα. Κυνηγάτε μόνο έναν που θεωρείτε κομματικό. Έτυχε προεκλογικά να ξαναπάτε να δείτε τον κ. Φαλσιανί. Είναι δυνατό να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια την ώρα που παίζεται η τύχη της χώρας;  

«Θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα»

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί η Ελλάδα να μπει στο κάδρο της εξωστρεφούς παραγωγής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «έδιωξε όλες τις επενδύσεις, στέλνοντας σήμα να μην έρθει καμία άλλη. Και δεν ήταν νομικό θέμα. Τώρα που το ΣτΕ λέει “ναι” γιατί δεν συνεχίζουν;».

Και πρόσθεσε: 

Θα στείλω μήνυμα ως πρωθυπουργός ότι είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα. Θα απορρροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τα αεροδρόμια, τις Σκουριές και την Cosco, θα τρέξουμε.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Φέρνει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και μόνο. Πιστεύω πως εάν οι εταίροι δουν πως η χώρα νοικοκυρεύεται, θα έχουμε στείλει ένα μήνυμα. Οι ομαδικές απολύσεις ποτέ δεν υπήρχαν για εμάς».

Πρόσθεσε, έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Kύριε Τσίπρα, είστε ο πρωθυπουργός που έχει τον υψηλότερο αριθμό ανεργίας. Τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο, εσείς βάλατε στο τραπέζι τις ομαδικές απολύσεις για τον ιδιωτικό τομέα».

«Έπρεπε να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές»

«Εμείς καταργήσαμε την συνταξιοδότηση των βουλευτών» ανέφερε, σχολιάζοντας απάντηση του κ. Τσίπρα για τα προνόμια.

Κκαι συνέχισε:

Γι’ αυτό είπα ότι Θα έπρεπε να συνεννοηθούμε πριν από τις εκλογές με τον κ. Τσίπρα για να δούμε τι μπορούμε να εφαρμόσουμε. Είτε με μια επίσκεψή μου στην Κουμουνδούρου είτε του κ. Τσίπρα στη Συγγρού. Τον άκουσα να μας λέει όταν ήταν στη Βουλή να μας λέει πως εάν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο θα έρθει η καταστροφή. Το ζητούμενο είναι να συνεργαστούμε για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Όλοι μαζί πρέπει να πιάσουμε δουλειά από τη Δευτέρα.  

«Ήταν ψέματα ότι βρήκε άδεια ταμεία. Τότε γιατί όταν βρήκε έλλειμμα, δεν ζήτησε χρήματα στις 20 Φεβρουαρίου όταν πήρε την παράταση;» αναρωτήθηκε. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εν γνώση του έκλεισαν οι τράπεζες.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να λέει ότι είπε στον κ. Βαρουφάκη να εξετάσει το άλλο ενδεχόμενο. Πράγματι θα πρέπει να εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα θεσμικά, όχι με τα ξένα funds» σχολίασε ακόμη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «από τότε που εμείς παραδώσαμε την κυβέρνηση η ζωή των Ελλήνων έχει χειροτερέψει. Και εμείς αλλάξαμε και διδαχθήκαμε από τα λάθη μας».

Σχετικά με τα όσα υποσχέθηκε στους αγρότες απάντησε ότι «το συνταξιοδοτικό έχει υπογραφεί, ενώ το αγροτικό είναι υπο συζήτηση και δεν έχει ψηφιστεί. Η πρωτογενής παραγωγή είναι μεγάλη υπόθεση για την οικονομία. Απαιτείται να έχουμε ισχυρό αγροτικό τομέα. Με αυτά που έφερε ο κ. Τσίπρας, διαλύει την αγροτική παραγωγή».

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός «όχι μόνο δεν τον κατάργησε, τον εφάρμοσε. Μας παίρνει τα κλειδιά και τα σπίτια».

Και πρόσθεσε ότι «στο πρώτο εξάμηνο με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, πόροι που θα αποδεσμευθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των πολιτών» επισημαίνοντας:

Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λειάνω τίποτα αν δεν εφαρμόσουμε τον πρώτο χρόνο πολλά από αυτά που λέει το μνημόνιο. Εμείς είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ως προς τους στόχους, μπορούμε να τους πιάσουμε με διάφορους τρόπους. Η ΕΕ δεν θέλει να μας σκοτώσει, αυτό το λέει ο κ. Τσίπρας. Η ΕΕ θέλει να υπάρχει Ελλάδα. Η ΕΕ έχει προχωρήσει, έχει πάει σε ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η ΕΕ θέλει το κακό μας. 

Ερωτηθείς για τη στάση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ψήφισε στο γερμανικό κοινοβούλιο τη συμφωνία. «Δεν σημαίνει ότι επειδή μετέχουμε στο ΕΛΚ συμφωνούμε με τα πάντα». 

«Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους»

Πρόσθεσε ότι «με τα πλεονάσματα που προβλέπαμε, το χρέος ήταν βιώσιμο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να λέει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και να πηγαίνει στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ και να το λέει αυτό την ώρα που στο καταστατικό τους, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν χώρες με πρόβλημα χρέους».

Σημείωσε ότι «σε αυτή τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, παραδέχεται το PSI, και την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012Υπέγραψε το ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους».


σχετικα αρθρα