Το ζήτημα της διαπλοκής προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν θεωρεί προσωπικά διαπλεκόμενο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όμως τον κατηγόρησε επειδή στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες συνοδευόταν από τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ελέγχεται δικαστικά για την λίστα Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μίζες που έδινε στα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Siemens και στη φυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία, καθώς και στην πρόσφατη εξέταση από έλληνες εισαγγελείς του Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος έφερε στο φως τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε, λέγοντας ότι κ. Τσίπρας από τη στιγμή που υπέγραψε το Μνημόνιο έχει «υποστεί αλλοίωση χαρακτήρος» σημειώνοντας ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε «διαπλεκόμενο ως το μεδούλι». Παράλληλα, έκανε λόγο «φτηνιάρικα κόλπα» στα οποία καταφεύγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπει ότι χάνει τις εκλογές

«Εμείς εισπράξαμε 35 εκατ. ευρώ από τη Λίστα Λαγκάρντ εσείς τίποτα. Κυνηγάτε μόνο έναν που θεωρείτε κομματικό. Το μόνο που κάνατε ήταν να καταργήσετε τη διαύγεια», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα χαρακτήρισε «έμμισθο συνεργάτη» των Podemos αναφερόμενος επίσης στον κ. Φαλσιανί