Έντονο διάλογο είχαν στο δεύτερο μέρος του ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε απευθυνόμενος προς τον τέως πρωθυπουργό ότι «στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υποψήφιοι που ως βουλευτές ψήφισαν παρών, επίσης αριθμός 53 στελεχών με θέσεις αντίστοιχες με της Αριστερής Πλατφόρμας που αποχώρησε. Αναρωτιέται ο μέσος πολίτης: Αν πάρετε την αυτοδυναμία όλοι αυτοί θα ψηφίσουν τους εκτελεστικούς νόμους ή θα μας πάτε ξανά σε εκλογές;» και πρόσθεσε «δεν θέλουμε να σας τελειώσουμε εσείς γιατί θέλετε να μας τελειώσετε, το 70% του ελληνικού λαού;».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε:

Χαίρομαι που παρακολουθείτε τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε διότι μία μειοψηφική ομάδα με διαφορετικό προσανατολισμό αποφάσισε να αποχωρήσει. Είναι απολύτως φανερό ότι η ίδια τακτική που χρησιμοποιήσατε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας καταστρέψει δεν έχει βάση. Εκλογές δεν θα γίνουν την επομένη αφού θα σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική, εθνικής ευθύνης. Είχα μία έντιμη συνεργασία με τον κ. Καμμένο. Επέλεξα ΠτΔ από τη δική σας παράταξη.

«Εθνική συγκάλυψη δεν θα κάνουμε» είπε για τη συνεργασία που προτείνει η ΝΔ.

«Σας ζήτησε κανείς συγκάλυψη; Σαφώς θα κρατήσουμε την άποψή μας ότι είστε ο πρωθυπουργός του 60ευρου και της αύξησης της ανεργίας» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ποτέ δεν έιπα ότι θα σας τελειώσω. Είπα ότι είτε θα μας τελειώσει το παλιό, την προσπάθειά μας είτε εμείς θα το τελειώσουμε. Στην πραγματικότητα δεν θέλετε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να τον εγκλωβίσετε Με υποβιβάσατε σε αντιπρόεδρο. Δεν θα είναι ο κ. Βενιζέλος;» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έριξε βολές προς τον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «μάλλον τα έχετε χάσει. Παραμένετε ψευτράκος και πονηρούλης. Και γιατί είπατε πως στις 12 αποφασίσατε να πάτε σε εκλογές και εμείς δεν μάθαμε τίποτα. Μετά τη συμφωνία πάθατε μετάλλαξη, μετά τη συμφωνία έπαψα να σας εμπιστεύομαι. Ποτέ δεν είπα πως σας προορίζω για πρωθυπουργό ή αντιπρόεδρο. Είσαστε ο πρωθυπουργός που έφερε την καταστροφή στη χώρα, που έφερε τη διαπλοκή. Όμως εάν δεσμευτείτε σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, μπορούμε να πορευτούμε έστω για ένα χρόνο. Δεν σας βλέπω ούτε για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο. Ποτέ δεν θα ήθελα να σας ξαναδώ πρωθυπουργό».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε:

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε όλα τα αρνητικά για μένα. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, όχι παρά φύση. Δεν είναι δυνατόν δύο κόμματα με τόσο μεγάλες διαφορές να είναι μαζί στην ίδια κυβέρνηση. Δεν είναι καλό για τον τόπο. Θυμηθείτε την οικουμενική. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση.