«Δεν θα σου πω ποιος, κατά τη γνώμη μου, κέρδισε το debate και ποιος έχασε. Δες πώς βγήκαν από την ΕΡΤ, ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, και ο Μεϊμαράκης και οι συνεργάτες του. Τότε θα ξέρεις το νικητή...». 

Με τα λόγια αυτά στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία -και Αλ. Τσίπρας, Ν. Παππάς και Ο. Γεροβασίλη εξήλθαν με πλατιά χαμόγελα, την ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορούσε την ΕΡΤ για «προβοκάτσια»... Και, κατά την προσέγγιση της Κουμουνδούρου, είναι ένα σημάδι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τα κατάφερε, δεν πέτυχε να ανατρέψει το μικρό δημοσκοπικό προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα. Γι' αυτό και τους ...έφταιγαν όλα, εξ ου και η... γκρίνια για τα πλάνα. 

Πάντως, σύμφωνα με το συνομιλητή μας, η κακιά μέρα για την ομάδα Μεϊμαράκη είχε αρχίσει από νωρίς, αφού οι συνεργάτες του διαμαρτυρήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες για το ότι θα παρέμεναν όρθιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, καθ' όλη τη διάρκεια του debate

Επί της ουσίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε σε ένα στενό εσωκομματικό ακροατήριο και -το χειρότερο- δεν απέφυγε, σε κάποιες από τις απαντήσεις, π.χ. για τους πρόσφυγες, να χαιδέψει τα «αυτιά» της Χρυσής Αυγής. Ήταν συμπερασματικά, σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα, «ένας γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού, ακόμη και στα θέματα διαφθοράς». 

Επίσης, το επιτελείο Τσίπρα βρήκε τον Β. Μεϊμαράκη μη ψύχραιμο στις κρίσιμες στιγμές του debate, γενικόλογο και αόριστο ακόμη και σε θέματα, που θα μπορούσε να πει κάτι παραπάνω, πχ. σε αυτό της ανεργίας. «Κρύβει το... κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ», παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε ένα ευρύ ακροατήριο με στοιχεία και επιχειρήματα, όταν ο αντίπαλός του επέλεξε να απαντά μόνο με χαρακτηρισμούς. Απέδειξε (ο Αλ. Τσίπρας) ότι ήταν ενημερωμένος για όλα τα θέματα που του τέθηκαν και δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση. Ήταν σαφής, άνετος, άμεσος, ειλικρινής και φρέσκος, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του.