Ένα άκρως υποστηριστικό άρθρο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη φιλοξενεί η ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να ανακτήσει ψηφοφόρους και με την εμπειρία του να αναστήσει την Νέα Δημοκρατία στην πιο δύσκολη περίοδο. 

Όπως τονίζει η ισπανική εφημερίδα:

Σε ένα από τα σποτ τους οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν τον Βαγγέλη Μειμαράκη ως ρεμπέτη, να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά στο ίδιο ύφος. Ανεξάρτητα από την καμπάνια που έχει κυκλοφορήσει, το...κοστούμι σπου έχουν βάλει οι ΑΝΕΛ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ του και να τον παρουσιάσει όπως είναι: Ένας απλός, συνηθισμένες άνθρωπος.

Η απάθεια και η κούραση έχουν ξεφουσκώσει την ελληνική προεκλογική εκστρατεία. Η προσφυγική κρίση έχει αντικαταστήσει την συζήτηση για τις εκλογες. Η Ελλάδα κινείται προς ένα νέο, κατακερματισμένο Κοινοβούλιο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραιτείται και προκηρύσσει εκλογές.

Η El Pais υπογραμμίζει ότι '' η έλευση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ θεωρείται καθοριστική στην ανάσταση της συντηρητικής παράταξης, έτσι ώστε κατάφερε αριθμητικά να μην αυξήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει 26%, όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Οντας κάτι παραπάνω από ένας βετεράνος της ΝΔ, στην οποία εντάχθηκε το 1974, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είναι ακριβώς βαρώνος, αλλά έχει συγκεκριμένο ''βάρος'' και είναι σεβαστός από όλους''

Η εφημερίδα, επίσης, σημειώνει ότι ''ως δικηγόρος, ο Μεϊμαράκης είναι από εκείνος τους πολιτικούς με μακρά διαδρομή που μπορούν να υπηρετήσουν τα πάντα. 

Άπόδειξη γιαυτό είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του δόθηκε στο χειρότερο σημείο και με καλή διαχείριση, αλλά και την αίσθηση ότι θα έρθουν πρόωρες εκλογές, αρνήθηκε την σύγκληση συνεδρίου για να εκλεγεί ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά. Ο Μεϊμαράκης γνωρίζει τον κοινοβουλευτικό μηχανισμό και έχει εμπειρία από κυβερνητικά πόστα. Επίσης για το ενα τρίτο των Ελλήνων θεωρείται πολύ δημοφιλής''. 

Το άρθρο καταλήγει:

Για πολλούς είναι βαρετός, για άλλους αρκετά παλαιοκομματικός για να κυβερνήσει, ενώ για τους αντιπάλους του είναι ένας λύκος που ντύθηκε... κεντρώο πρόβατο. Ωστόσο, ο άγνωστος Μεϊμαράκης θα αποκαλυφθεί την επομένη των εκλογών όταν θα κληθεί να συμμαχήσει με κάποιον παρτενέρ που προηγουμένως δεν θα μπορούσε να φανταστεί.