Καλοδεχούμενες χαρακτήρισε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση. Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, είπε και σημείωσε ότι είναι η τρίτη πρόταση μέσα σε ένα χρόνο.

Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που εκβιαζε με εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι - καλοδεχούμενες αν γίνουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξάλλου, τη φράση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι «λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση», υπενθύμισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική.

«Σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει, αυτά τα οποία φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση είναι τα λίγα. Κεντρικός άξονας για να προκληθεί το σοκ, που θέλουμε, είναι το θέμα του φορολογικού, στο οποίο η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση. Ο κόσμος τάσσεται υπέρ του μίγματος αλλαγής πολιτικής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως " η χώρα έχει κάνει βήματα πίσω - η πολιτική του κ. Παπανδρέου την οδηγεί σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση είναι μπροστά σε αδιέξοδα".

Στο μεταξύ, ακατανόητο χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης το γεγονός ότι κάποιοι θέτουν θέμα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο αυτή τη στιγμή.

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο», δήλωσε.