Μιχελάκης: Η κυβέρνηση να έκανε δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο


Καλοδεχούμενες χαρακτήρισε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση. Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, είπε και σημείωσε ότι είναι η τρίτη πρόταση μέσα σε ένα χρόνο.

Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που εκβιαζε με εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι - καλοδεχούμενες αν γίνουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξάλλου, τη φράση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι «λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση», υπενθύμισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική.

«Σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει, αυτά τα οποία φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση είναι τα λίγα. Κεντρικός άξονας για να προκληθεί το σοκ, που θέλουμε, είναι το θέμα του φορολογικού, στο οποίο η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση. Ο κόσμος τάσσεται υπέρ του μίγματος αλλαγής πολιτικής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως " η χώρα έχει κάνει βήματα πίσω - η πολιτική του κ. Παπανδρέου την οδηγεί σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση είναι μπροστά σε αδιέξοδα".

Στο μεταξύ, ακατανόητο χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης το γεγονός ότι κάποιοι θέτουν θέμα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο αυτή τη στιγμή.

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο», δήλωσε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο