Στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για συμμετοχή του σε εταιρία που πήρε έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απάντησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. 
 
Μιλώντας στον 9,84, είπε πως «η πρώην εταιρία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη».
 
Ο κ. Φλαμπουράρης πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές». 
 
«Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα... Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...», κατέληξε.
 
Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ανέφερε πως η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014), υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ κι ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός