current views are: 1

15 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:22

Μάρδας: Δεν είναι δραχμιστής ο Βαρουφάκης

Για το μετεκλογικό τοπίο, αλλά και τα πεπραγμένα του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση τοποθετήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. 

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Για το μετεκλογικό τοπίο, αλλά και τα πεπραγμένα του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση τοποθετήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. 

Για το μετεκλογικό τοπίο, αλλά και τα πεπραγμένα του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση τοποθετήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Μάρδας τόνισε πως εάν προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα μπορέσουμε τον Οκτώβρη να προχωρήσουμε το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, καθώς υπάρχει έτοιμο στη γραμματεία της κυβέρνησης σχέδιο νόμου με 4 άρθρα, το οποίο κόλλησε επειδή τους τελευταίους δύο μήνες, δε μπορούσαμε να προχωρήσουμε οτιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών».

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα πεπραγμένα του, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «έχουν γίνει κάποια λάθη από την πλευρά του, τόσο σε θέματα επικοινωνίας, όσο και θέματα στρατηγικής». Πάντως, όπως σημείωσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών «έχει αδικηθεί κυρίως από τα ΜΜΕ, σε σημείο που του είπαν ότι ήταν υπέρμαχος της δραχμής, ενώ αντίθετα, όχι μόνο δεν ήταν υπέρμαχος της δραχμής, στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν λίβελος κατά των δραχμιστών».

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας δεν υπήρχε η παραμικρή τέτοια σκέψη από πλευράς του κ. Βαρουφάκη», είπε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας ότι δε συμμετείχε στις ομάδες του Plan B, οι οποίες λειτουργούσαν «στο πλαίσιο του γραφείου» του κ. Βαρουφάκη.

Ο κ. Μάρδας αμφισβήτησε, ότι υπήρξαν από μέρους του οι επιθέσεις, που προκάλεσαν τη δυσφορία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Είναι υποχρεωμένη η οποία κυβέρνηση να παίρνει μια απόφαση μιας επιτροπής της Βουλής και να την κάνει νόμο, αν δεν συμφωνεί; Δεν είναι δυνατόν να έρχεται η πρόεδρος της Βουλής με ένα μανιφέστο και να να λέει εφαρμόστε το.

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της «ωραίας έκθεσης της επιτροπής της Βουλής σχετικά με την αλήθεια του χρέους», διευκρίνισε ότι «κάποια από τα πορίσματα έχουν ενδιαφέρον, κάποια δε μπορούν να εφαρμοστούν».


σχετικα αρθρα