Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την κάλπη της Κυριακής, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα.

Τα κομματικά επιτελεία, αφού αποτίμησαν τα αποτελέσματα των δύο ντιμπέιτ, παίρνουν θέσεις μάχης και ρίχνονται στον προεκλογικό «μαραθώνιο» και τις κεντρικές ομιλίες των επικεφαλής τους.

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 19:30 στο Σύνταγμα. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις προσυγκεντρώσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας. Η συγκέντρωση του Συντάγματος, μάλιστα, θα μεταδοθεί απευθείας σε γιγαντοοθόνες σε κεντρικές πλατείες πρωτευουσών νομών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του την Πέμπτη στις 19:30 στην πλατεία Ομονοίας. 

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ομονοίας, με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α' Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να είναι η κεντρική ομιλήτρια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «κάποιοι ανακαλύπτουν εταίρους στους σφαγείς της κοινωνίας».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη στις 18:30 στον σταθμό Λαρίσης.

Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Τετάρτη στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό ομιλητή τον γ.γ. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιβάλει συνεργασία για τη διακυβέρνηση του τόπου και την έξοδο από το Μνημόνιο ζήτησε για τις εκλογές της  20ης Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 20:00 στην αίθουσα θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη  την κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση.