«Αποκλείουμε τον μεγάλο συνασπισμό, οι πολίτες ωστόσο, θα δικαιώσουν την στρατηγική των κομμάτων», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιλέξουν να δικαιώσουν τη στρατηγική και τη δυναμική των μικρών κομμάτων. Ας τους αφήσουμε να αποφασίσουν την Κυριακή. Οι συσχετισμοί θα διαμορφώσουν το πλαίσιο για βιώσιμες κυβερνήσεις, αλλά όλοι θέλουμε μακράς πνοής κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η  είναι βιώσιμη στο σκέλος του χρέους μ' αυτό που πετύχαμε από το 2015 ώς το 2022, και αν συμπληρωθεί μετά το 2022, με μια καλή συμφωνία τον Οκτώβρη, το θέμα του χρέους έχει μπει σε μια τροχιά πολύ θετική».

Για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, «η οποία έχει πολλά αρνητικά μέτρα, αυτή θα εξαρτηθεί από το αν επιστρέψει σε θετικό πρόσημο η οικονομία στις αρχές του 2016, όπως προβλέπει η συμφωνία και εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση, αν μπορεί να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάκαμψης», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

«Τα πλεονάσματα στη συμφωνία είναι ήπια, έτσι δίνεται χώρος στην οικονομία για να γίνει μεταστροφή. Χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν ακόμη, να εκμεταλλευτούμε διαθέσιμους πόρους, χρειάζονται τολμηρές κινήσεις και μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Όσον αφορά στο ΕΣΠΑ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν έχει υποβάλει παράταση, αλλά έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο. «Το θέμα που πετύχαμε είναι αύξηση των πόρων για το 2015, εντούτοις είναι λογικό το αίτημα για παράταση, αλλά πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή», είπε.

«Το 2016 θα έχει θετικό πρόσημο στην οικονομία με ήπιους ρυθμούς. Το 2017 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Σταθάκης, ενώ για το συνταξιοδοτικό σημείωσε πως «η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη: είναι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η συζήτηση αφορά το 2017 και το 2018».