Στο πολιτικό σκηνικό όπως αυτό διαμορφώνεται στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Telegraph. 

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αβέβαιο μέλλον με κυβερνήσεις μειοψηφίας και διχασμένη Βουλή, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως κανένα κόμμα δεν φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. 

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν, επτά μήνες μετά την άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στην εξουσία με τις υποσχέσεις να αντιστραφεί η λιτότητα που επί πέντε χρόνια επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας. 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μονομαχεί με το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εμφανίζεται αναζωογονημένο, καθώς, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, κεφαλαιοποιεί τα κέρδη από την παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των δανειστών. 

Η προεκλογική εκστρατεία έχει φουντώσει για τα καλά, μετά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα αποδεχθεί πλήρως το τίμημα για το μέλλον της εντός της ευρωζώνης αναφέρει η Telegraph.