current views are: 3

15 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:45

Κόντρα Μπαλτά – Φορτσάκη για τα κενά στα σχολεία

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Αριστείδη Μπαλτά και τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Δημοσίευση 15:45’
αρθρο-newpost

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Αριστείδη Μπαλτά και τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Αριστείδη Μπαλτά και τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, κ. Φορτσάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει πάνω από 250 σχολεία κλειστά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών να ξεπερνούν τις 21 χιλιάδες. Η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διέλυσε και την Παιδεία καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά: το κλείσιμο των σχολείων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

«Η ομολογία της Υπηρεσιακής Υπουργού ότι περισσότερα από 6.000 κενά είναι αδύνατον να καλυφθούν αποδεικνύει ότι η απελθούσα κυβέρνηση ήταν τραγικά ανεπαρκής και στην Παιδεία, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς», προσθέτει.

Η δήλωση του κ. Φορτσάκη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος κάνει λόγο για «προεκλογικά βαρελότα που αφορούν τον πόνο των ανθρώπων κατά κανόνα επιστρέφουν σε αυτούς που τα εκτοξεύουν».

Ο κ. Μπαλτάς σημειώνει:

Παρά το πλήθος δημοσίων τοποθετήσεων, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, ο κ. Φορτσάκης επανέρχεται στα κενά των σχολείων. Εμφανίζεται να αγνοεί ότι, όχι μόνον οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολόγησαν την λειτουργία των σχολείων μέσω αναπληρωτών, αλλά και ότι φέτος παρουσιάστηκαν δύο νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή έναρξη της διδακτικής χρονιάς σε ορισμένα σχολεία.

Πρώτον, το γεγονός ότι χρειαζόταν νομική ρύθμιση δεδομένου ότι η κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή και δεύτερον ότι προσφυγή για τυπικό θέμα ανέστειλε την ενεργοποίηση της λίστας των αναπληρωτών. Χάρη στις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες όλων των παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαιτέρως του Γενικού Γραμματέα του κ Δ. Χασάπη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση βρήκε τα πάντα έτοιμα για να νομοθετήσει συναφώς. Τα βιβλία είναι ήδη στις θέσεις τους και σε λίγες μέρες όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

«Σε ό, τι αφορά τα κενά, που δεν μπορούν έστω και έτσι να καλυφθούν, ας όψεται η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που οδηγούσε συστηματικά την παιδεία στην διάλυση. Για τους ακριβείς αριθμούς ο κ. Φορτσάκης παραπέμπεται στα Δελτία Τύπου του Υπουργείου και σε εκπομπή ιδιωτικού σταθμού όπου πρωταγωνιστούσε», καταλήγει ο κ. Μπαλτάς.


σχετικα αρθρα