Δημοσκόπηση Pulse: Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση Pulse: Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, διαφορά δηλαδή μισής ποσοστιαίας μονάδας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ με 6,5% αντίστοιχα, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και οι ΑΝΕΛ με 2%. Στο 7% η αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας το Σάββατο, η ΝΔ κερδίζει 1% και το ΠΑΣΟΚ 0,5%. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1%, η Λαϊκή Ενότητα 0,5%, η Ένωση Κέντρου 1% και οι ΑΝΕΛ 0,5%. Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΚΚΕ έχουν αμετάβλητα ποσοστά. 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λάμβαναν από 26,5%, ενώ ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Στην τέταρτη θέση ήταν το ΠΑΣΟΚ με 6%. Ακολουθούσαν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5%, και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Η Ένωση Κεντρώων λάμβανε 3,5% και οι ΑΝΕΛ 2,5%. 

Τα ποσοστά με αναγωγή επί των έγκυρων διαμορφώνονται: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ 7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 52% έναντι 36% της ΝΔ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 34%.

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο