Κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την παρουσία τους στο ντιμπέιτ άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως «πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα και δεν έδωσαν λύσεις». 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν το μνημόνιο πρέπει να δεσμευτούν για μία πολιτική συμφωνία. 

«Θέλουμε μία συμφωνία κυρίων, γιατί η οικονομία καταστρέφεται» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, εξήγησε ότι ανάλογα με τις προγραμματικές θέσεις του πρώτου κόμματος θα αποφασίσουμε εάν θα συμμετέχουμε, εάν συναινέσουμε ή εάν θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση.

«Οι όροι που θα θέσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού είναι τρεις: 

Οι δουλειές, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η παιδεία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και όχι των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς διευκρίνισε, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη:

Μια από τις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα της διαφθοράς. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς δεν μας ενώνει. Έχουμε άλλη οπτική. Άλλωστε ένας υπουργός και μέντορας του κ. Τσίπρα, ο κ. Φλαμπουράρης, εμφανίζεται να έχει μετοχές σε μια τεχνική εταιρία και να παίρνει έργα από το κράτος, κατά την περίοδο που είναι υπουργός.

Και συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού: 

Ως προς αυτό πρέπει να απαντήσει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλάς για διαφθορά, πρέπει να μιλάς και για το δικό σου σπίτι, όχι μόνο για το σπίτι του άλλου. Όταν μπαίνεις στην πολιτική δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημόσια έργα. Δεν μπορείς να είσαι σε μια εταιρία.