Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στο Ηράκλειο.

«Γιατί κρύβουν τις πρώτες 100 ημέρες»; διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: 

Γιατί οι 100 πρώτες ημέρες, είναι οι μέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ό,τι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει.

Ζήτησε να ενισχυθεί το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να χτυπήσει τη μοιρολατρία λέγοντας ότι η απάντηση βρίσκεται στο ΚΚΕ. Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μιλώντας για εξαπάτηση του λαού και λέγοντας ότι ο ένας ρίχνει στον άλλο το φταίξιμο, ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται» και έστρεψε και τα βέλη του στη Λαϊκή Ενότητα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι οι εκλογές του Σεπτέμβρη δεν είναι ίδιες με αυτές του Γενάρη. «Γιατί τώρα ο καθένας και η καθεμιά ξέρει, υποψιάζεται τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν βγει πρώτος ή δεύτερος και μίλησε για το σκηνικό της πόλωσης» είπε.

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν λένε κουβέντα για το τι θα κάνουν, πως θα κυβερνήσουν, δεν λένε κουβέντα για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα τονίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα είναι κοινό και για τους δύο.

«Παρά τις όποιες διαφορές το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι το 3ο μνημόνιο και η άμεση, χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο μνημόνιο και στα μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015, αρχές 2016 που όπως είπε είναι μεταξύ άλλων:

  • Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.
  • Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.
  • «Κούρεμα» 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
  • Αύξηση του φόρου «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
  • Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και 2ο μνημόνιο.
  • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.
  • Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων κ.ά.

Ακόμη επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα μέρος από το βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την επίθεση του υποστήριξε ότι «πλέον δεν τους αρκεί η εξαπάτηση του λαού από κάποια κόμματα, που στη συνέχεια θα του σκάβουν το λάκκο» και πρόσθεσε πως «τώρα θέλουν ο ίδιος ο λαός να σκάψει το λάκκο του, με τα ίδια του τα χέρια».