Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το debate πέρασε και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται ανοιχτά προς τους νέους και τους αναποφάσιστους για να περιορίσουν τα ποσοστά της αποχής.  

Στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων πως το μέγεθος της αποχής θα είναι καθοριστικό για την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων την Κυριακή των εκλογών. Δεν θεωρούν ότι η αποχή ως στοιχείο της νέας αναμέτρησης θα κρίνει από μόνη της τον νικητή των εκλογών. Εντούτοις το εκλογικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η αποχή μπορεί να διαμορφώσει την απόσταση των δύο πρώτων κομμάτων, δηλαδή την διαφορά που θα χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ.

Όμως η αποχή μπορεί όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου να επηρεάσει και τα τελικά ποσοστά του κόμματός τους, δηλαδή να μειώσει την εκλογική επιρροή του κόμματός τους και να τού αφαιρέσει την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ μόλις για λίγους βουλευτές. 

Επομένως, τις λίγες ημέρες που απομένουν έως ότου ανοίξουν οι κάλπες οι επιτελείς της Κουμουνδούρου θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στους αναποφάσιστους και ιδιαίτερα στην δεξαμενή των νέων με κύριο στόχο να τούς πείσουν ότι αξίζει τον κόπο να ψηφίσουν και να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Από το βράδυ της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου έχουν τον αέρα του νικητή. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε σε όλα τα επίπεδα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύουν ότι με την συνολική στάση που τήρησε και η οποία δεν ήταν ειρωνική απέναντι στον αντίπαλό του κατάφερε να γίνει συμπαθής και να αποσπάσει την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού.

Για την Κουμουνδούρου το παιχνίδι των εκλογών έχει κριθεί και απομένουν πια μόνο ορισμένα σημεία για να επιβεβαιώσουν την επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το πρωθυπουργικό αξίωμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν πολύ στην τελευταία κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση θα μεταδοθεί ζωντανά ενώ γίνεται προσπάθεια να προηγηθεί συναυλία θυμίζοντας την πετυχημένη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε παραμονές του δημοψηφίσματος στον ίδιο χώρο με την εξέδρα στημένη στην μεγαλύτερη πλατεία του Λεκανοπεδίου.